Detaljer
Probioform - Probiotisk drikk/tilskudd med effektive mikroorganismer
Innhold per ml: minimum 10 000 CFU/ml ved tappetidspunktet.
Probioform er et kosttilskudd for å bygge opp tarmfloraen igjen. Den inneholder en unik blanding av mikroorganisker som melkesyrebakterier, urbakterier og sunn gjærssopp. Den inneholder også B vitaminer, Q10, vitamin K, Lykopen, Vitamin A, essensielle aminosyrer, enzymer og antioksidanter.Probioform balanserer og minsker mengden med uheldige tarmbakterier, og er veldig effektiv ved behandling av kandida. Bak produktet ligger mange års forskning av Dr. Higa fra Japan. Probioform er produsert i Dr. Higas laboratorier, og er av svært god kvalitet. Har ett årsholdbarhetstid og kan stå i romtempratur også etter åpning.
Probioform er et flytende aktivt bredspektret probiotikum med tre hovedkomponenter: Melkesyrebakterier, villgjær og enzymer som raskt bygger opp den naturlige tarmfloraen.
Melkesyrebakterier kalles de bakterier som støtter kroppens arbeid i å forbrenne og spalte mat og produksjon av enzymer og enkelte vitaminer. Det normale menneskets fordøyelseskanal inneholder ca. 400 forskjellige typer melkesyrebakterier. Et høyt innhold av melkesyrebakterier hindrer og minsker framveksten av skadelige bakterier og fremmer et friskt fordøyelsessystem. Melkesyrebakterier har alltid levd og virket i symbiose mellom planter, dyr og mennesker.
Melkesyrebakterier finnes overalt i naturen, framfor alt på grønne blader, i frukt og nøtter. I vår matkultur finner vi dem først og fremst i ubehandlede økologiske matvarer, men også i enkelte oster og melkeprodukter. Den naturlige måten å få i seg melkesyrebakterier har vært via mat.
Her er noen av de kjente egenskapene ved Probioform:
- Enzymene i Probioform og styrking av de gode bakteriene i tarmen, kan bedre fordøyelsen. Både hjelpe oss å fordøye maten lettere og å øke opptaket fra maten
- Styrker immunforsvaret. Ca 70% av immunforsvaret vårt er påvirket av tarmfloraen vår.
- Kan hjelpe kroppen å gjenvinne balanse ved kandida (sopp) overvekst. Ved å styrke kroppens eget immunforsvar og å styrke kroppens gode bakterier.
- Kan minske betennelser i tarmen. En tarm med fungerende tarmflora hjelper til ved dannelsen av serotonin og melatonin.
- Inneholder mye antioksidanter
Flere bruksomeråder:
- Probiotisk supplement, ta 30 ml 2 ganger per dag, blandet i et glass med vann. Eller i sterkere doser som en kur etter antibiotika behandling, ved kandida overvekst eller for å styrke immunforsvaret.
- Til å vaske grønnsaker som ikke er økologiske, da den kan bryte ned pestisider og også fjerner usunne bakterier. 5 ss blandes i ca 1,5 - 2 liter med vann. Grønnsakene bløtlegges i minimum 20 min.
- Kan brukes til å lage yogurt av bokhvete, kokosmelk, nøttemelk eller annet. Noen fermenterer også sin smoothie med Probioform over natten for å skape den mest optimale drikken, full av gode bakterier.
- Kan brukes til å forbedre drikkevannet. Tilsett 1-5 ml per liter vann.
Oppskrifter
Hjemmelaget Kokos Yoghurt
2 bokser Kokosmelk (800ml)
4 ss ProBioform (melkesyrebakterier)
2 poser frosne økologiske Mango eller annen ønsker frukt/bær.
8 Dadler (ta ut stenen)
Smak til med Stevia
Alt dette kjøres i blender til en jevn glatt masse. Helles over i en stor tett krukke med lokk og lagres over natten. Holdbarhet er ca 1 uke i kjøleskapet, men tåler å bli med deg på farten i romtemperatur samme dagen du tar den ut av kjøleskapet.
Her er også min «light» versjon CoconutmilkYoghurtOvernightOats
1 boks Lett Kokosmelk (400ml)
2 ss ProBioform (melkesyrebakterier)
1 pose frosne økologiske Mango eller Bringebær
4 Dadler (ta ut stenen)
Smake til med Steviadråper vanilje
Alt dette kjøres i blender til en jevn glatt masse. Rør deretter inn:
120g lettkokte Havregryn (glutenfrie)
40g knuste Linfrø
Probiotiske sylteagurker og sauerkraut
Dette er raw food på det sunneste! Smakfullt og en fantastisk måte å få i oss ?probiotika på. Disse fermenterte agurkene inneholder ikke sukker, slik som sylteagurker vanligvis gjør, og de smaker minst like godt. De er fulle av gode, immunstyrkende bakterier og har et bredt spekter av probiotika siden det er brukt Probioform, som er den mest kraftfulle probiotikaen på markedet. Undersøkelser viser at gravide som spiser probiotika og fermentert mat kan få barn med bedre immunforsvar.
Fremgangsmåte:
-Finn glasskrukker med lokk, steriliser de i kokende vann
-Skjær agurker i litt tykke skiver. Denne oppskriften er til 2 store agurker.
-8 stk Laubergblader
-Litt frisk dill
-2-3 ss sort hel pepper
-Fyll glasskrukkene med agurk og legg urter og krydder innimellom. Legg agurkskivene så tett du kan.
Lag en blanding av:
Vann med 2 % havsalt og 1,5 ss Probioform. Helles over agurker og urter/krydder.
All agurk skal være dekke av væske. Krukkene skal lukkes med lokk og sylte agurkene er ferdige etter ca. 7-10 dager i romtempratur.
Sett de så i kjøleskapet. Smak på de underveis, det kan varier litt når det er ferdige. De har lang holdbarhetstid, kan stå i flere år.
Tilleggsinformasjon
Merke | Probioform |
---|---|
Avansert filter | Økologisk, Vegan, Glutenfritt, Flytende, Kosttilskudd |
Ingredienser | vann, melkesyrebakterier, urbakterier, sunn gjærssopp. b vitaminer, q10, vitamin k, lykopen, vitamin a, essensielle aminosyrer, enzymer og antioksidanter. |
Nettovekt | 2 l |
Produsert i land | Norge |
Best før dato | 12. aug. 2025 |