Flere visninger

Premium MSM - Rent svovel tilskudd - pulver - 250gVanlig pris: kr 230,00

Tilbudspris kr 195,50   spar 15%

På lager

Leveringstid 1-3 dager

Tilbudet varer så langt lageret rekker

Details:

Godt for ømme og stive muskler og ledd; samt hud, hår og negler.
Bruk: i vann, juice eller smoothie (oppløses i fukt, masker gjerne smak)
  • Eco Eco
  • Vegan Vegan
  • Glutenfritt Glutenfritt

Detaljer

 

Hva er MSM og dosering

Anbefalt daglig dose: 1/2 ts blandes i vann, juice, smoothie, eller det du ønsker. MSM flak løses lett opp i vann, og har en svært god biotilgjengelighet.

Innhold per. døgndose: 1400mg MSM flak. Tilsvarer ca. 4 måneders forbruk. I våre produkter får du MSM som produseres ved destillering. Dette gjør at du får det reneste og tryggeste MSM produktet på markedet.

 

MSM (Metylsulfonylmetan) tilfører kroppen organisk svovel, som blant annet benyttes til å produsere den viktigste antioksidanten glutation. Med økt tilgang på glutation, får vi økt antioksidantbeskyttelse og restitusjonsevne.

 

Svovel er et essensielt mineral, på samme måte som magnesium og kalsium. Mange kaller svovel «det glemte mineralet», fordi det så sjelden nevnes sammen med de andre essensielle mineralene.

 

MSM er lett opptakelig, helt trygt å bruke, og kan benyttes rutinemessig som ditt daglige kosttilskudd. Dette er spesielt gunstig i perioder med store anstrengelser, eller etter treningsøkter hvor kroppen utsettes for oksidativt stress.

 

MSM er mest kjent for å være godt for ømme og stive muskler og ledd, fordi svovel er viktig for fornyelse og vedlikehold av brusk og bindevev.

 

MSM er også kjent for å være godt for hud, hår og negler, siden svovel er en viktig bestanddel av proteinet keratin. Mange kaller det derfor «skjønnhetsmineralet».

 

MSM er i tillegg godt for mage og tarm, siden svovel benyttes til vedlikehold og fornyelse av tarmens slimhinner.

 

Hvem trenger MSM?

Mangel eller underskudd på svovel kan oppstå ved et ensidig kosthold. Vegetarianere som spiser lite kjøtt, eller andre som spiser generelt lite mat, f.eks. eldre, er mest utsatt.

 

Andre tilstander som kan gi for lite svovel er:

  • muskelsvinn, f.eks. pga sykdom
  • kroniske betennelser, f.eks. i mage/tarm eller muskler og ledd
  • hard trening
  • høy alder

 

Kort oppsummert: I alle situasjoner hvor svovel-lagrene i kroppen brukes raskere enn de fylles opp, kan det være nyttig med tilskudd av MSM.

 

Kroppen trenger mye svovel.

MSM er biologisk, lettopptakelig og lett tilgjengelig svovel med mange viktige egenskaper i kroppen og for vår helse.  Så viktig er MSM at det har blitt skrevet flere bøker om helseeffektene. Mange mener oppdagelsen av MSM er det viktigste som har skjedd i vår del av forrige århundre. Andre mener det er “det glemte mineralet” siden det ikke har fått plass sammen med andre mineraler som f.eks. kalsium og magnesium, men åpenbart har mange like viktige oppgaver i kroppen. Les mer om svovel her.

 

Trenger jeg MSM?

Alle som er interessert i å forbedre sin egen helse kan ha glede av MSM. Idrettsutøvere, fitness entusiaster og mosjonister har spesielt glede av den økte restitusjonsevnen MSM kan gi etter trening. Alle som ønsker økt evne til restitusjon, om det er fra trening eller harde påkjenneinger fra livsstil eller andre problemer kan ha glede av å tilføre MSM som sitt daglige kosttilskudd. Man har også sett at visse dietter, spesielt de med lite kjøtt eller mye fastfood, gir et underskudd av svovel i kroppen som MSM kan bygge opp igjen.

 

For vegetarianere kan MSM være et like viktig kosttilskudd som B12. For eldre kan også MSM være et viktig kosttilskudd fordi vi får mindre svovel tilgjengelig i kroppen jo eldre vi blir.

 

Man kan kort fortalt si at de som kan ha nytte av MSM som kosttilskudd er tilstander hvor svovel-lagrene tømmes raskere enn de fylles opp. Enten gjennom lite svovelholdige matvarer i hverdagskosten. Eller gjennom tilstander som krever en stor gjennomstrømning av svovel i kroppen.

 

Eksempelvis kan forskjellige typer betennelser kan være tilstander hvor kroppen forbruker en stor mengde svovel. Betennelser i tarmen, f.eks. ved IBS, krever mer svovel enn normalt. Men også betennelser fra skader. Eller betennelser i ledd. MSM er ikke betennelsesdempende, men det kan brukes til å holde svovelnivået i kroppen oppe på normalt nivå slik at vi unngår tilstander som følger av underskudd på svovel.

 

Selv om mange produsenter vil kalle MSM for “mirakel mineralet” er det ingen mirakler involvert. Bare fysiologi. For å få resultater må MSM benyttes over tid. MSM er og blir et kosttilskudd som kun skal brukes som et “tilskudd” til andre livsstilstiltak som balansert kosthold, trening og stressreduksjon.

 

MSM gir kroppen mer lett tilgjengelig svovel som den bruker til å lage antioksidanter, amminosyrer, kollagen og enzymer i situasjoner hvor kroppen trenger ekstra mye av dette.

 

MSM er byggesten for den viktigste antioksidanten: glutation

MSM er spesielt viktig som byggesten i kroppens fremste beskyttelsessystem: antioksidanter. Antioksidanter beskytter oss mot aldring og tæring. Om kroppen ikke har nok byggestener til å lage antioksidanter får den heller ikke nok antioksidanter til å beskytte kroppen. Den viktigste og mest omfattende antioksidanten i kroppen er en svovel-basert antioksidant, kalt glutation.

 

Menneskekroppen får vanligvis sine byggestener fra maten vi spiser. Og svovel er spesielt tilgjengelig i kjøtt, melk (upasteurisert) og egg. Om ditt kostold inneholder lite kjøtt kan det føre til at kroppen har mindre svovel tilgjengelig.

 

Aldring har også vist seg å være assosiert med mangel på svovel og selve aldringsprosessen i cellene skjer mye på grunn av at det er færre antioksidanter tilgjengelig. Jo eldre man er, jo mer antioksidanter treger man. Og da trenger man også mer svovel til å lage antioksidantene med, noe daglig tilskudd av MSM kan gi.

 

I tillegg bidrar vår moderne livsstil til økt antioksidantaktivitet. Stress, stillesitting, sukkerholdig mat, raffinert mat, og livsstilssykdommer som overvekt, diabetes, hjerte/kar problemer, m.m. har vist seg gjennom mange studier å være assosiert med økt produksjon av reaktive oksidanter, og krever derfor en stor mengde antioksidanter daglig.

 

MSM gir kroppen organisk, lett opptakelig og lett anvendelig svovel som brukes til å produsere kroppens egne antioksidanter.

 

Derfor er MSM et viktig bidrag i vår moderne helse og fortjener en rolle som daglig tilskudd.

 

 

Trening og idrett

Noe av den mest oppdaterte forskningen på MSM har blitt gjort på idrettutøvere. Her har MSM vist seg å redusere stølhet og smerter etter trening, og øke kroppens restitusjonsevne fra det oksidative stresset som følger med treningen.

 

Ved hard trening vil svovelholdige amminosyrer (cystein og methionin) prioriteres til muskelmetabolisme. Amminosyrene bruker opp svovelet og dermed begrenses produksjonen av den viktigste antioksidanten; glutation. Med færre antioksidanter tilgjengelig kan man få kraftigere betennelsesreaksjoner etter treningen.

 

MSM kan gi kroppen nok svovel til å holde antioksidantproduksjonen oppe selv når kroppen prioriterer de andre svovelholdige amminosyrene til å bygge og reparere muskler. Resultatet er økt restitusjon etter trening.

 

Dette kan også gi MSM en mild smertedempende effekt.

 

Men vær oppmerksom på at at du må bruke MSM over 1-2 ukers tid før du får tydelige resultater på restitusjonsevnen. Om du trener kan du inkludere MSM blant dine daglige kosttilskudd.

 

Kan redusere betennelsesreaksjoner

MSM er kjent for å ha milde betennelsesregulerende egenskaper. Dette er nok ikke fordi det virker direkte betennelsesdempende i seg selv slik som NSAIDs og andre betennelsesdempende medisiner, men fordi de øker antioksidantforsvarets egenskaper og dermed gir immunsystemet mindre behov for å sette igang betennelsesreaksjoner.

 

Man kan ikke bruke MSM som betennelsedempende siden det ikke har medisinske egenskaper. Men man kan ta det som kosttilskudd for å redusere behovet for andre betennelsesdempende medisiner eller forbygge mot betennelser når kroppen går igjennom harde påkjenninger.

 

Forskere har gjort studier på mus som viser at MSM bidrar til mildere betennelsesresponser. Forsøk på mennesker har vist at MSM nedregulerer en betennelsesrespons etter trening. I alle studiene forklarer forskerene effekten med MSM sin påvirkning på antioksidantforsvaret. Med bedre antioksidantforsvar (flere antioksidanter) blir skadene av trening mindre, og dermed trenger ikke kroppen mobilisere betennelsesreaksjoner i like stor grad. Hovedsaklig skjer dette ved at MSM gir økt mengde glutation i kroppen. Noen forskere har sett at produksjonen av pro-inflammatoriske prostaglandiner hemmes ved stor tilgang av glutation i kroppen, men mekanismene for hvordan det skjer er fortsatt uklare. Det eneste som er klart er at det ikke skjer gjennom noen direkte mekanismer, slik man har med betennelsesdempende medisiner. Tar du MSM sammen med andre kosttilskudd som omega-3, gurkemeie, magnesium, m.m., kan du sannsynligvis få enda bedre resultater.

 

Godt for ømme og stive muskler og ledd

MSM er best kjent som tilskudd for slitasje på ledd og brusk. Årsaken til det er at svovel inngår som en viktig byggesten i brusk. Forskere har lagt merke til at det er bare 1/3 svovel i ledd med slitasje i forhold til friske ledd. Og mange erfarer at ledd blir mer bevegelige og muskler blir mindre stive når MSM brukes over tid. Derfor har MSM en lang historie som kosttilskudd for stive og ømme ledd.

 

Det har blitt gjort en god del forskning på MSM sin rolle i artrose. Alle studiene viser en viss effekt av MSM tilskudd for leddplager, men det er ikke entydig om det er en statistisk signifikant effekt.

 

Det man har sett i forskning er at ved underskudd på svovel blir det mindre glykosaminoglukaner (GAG) i leddene. GAG-stoffer sørger for å trekke vann inn i leddspaltene og virker dermed smørende og støtdempende. Ved underskudd på svovel blir det mindre vann i leddene og dermed mindre bevegelighet og lettere for å få plager. Dette er teorien bak bruk av MSM og andre svoveltilskudd som glukosaminsulfat, kondriotinsulfat, m.m. for leddplager.

 

Studier har vist at det er liten forskjell på disse stoffene om man tar de hver for seg. Den ene er like bra som den andre. Men om de tas sammen kan de forsterke hverandre.

 

Godt for hud, hår og negler

I kroppen finnes svovel hovedsaklig i hud, hår, negler og bindevev. Kollagen er et av de mest omfattende molekyler i kroppen og det som bidrar til hudens og bindevevets elastiske egenskaper er svovelbindingene mellom kollagenmolekylene.

 

Når vi blir eldre lager kroppen mindre kollagen og vi får rynkete og mindre stram hud. Derfor er MSM anerkjent verden over som et foryngende stoff som gjør hår og negler sterkere og huden strammere.

 

“Skjønnhetsmineralet” blir det ofte kalt.

 

 

Styrke leverens funksjon

Forskere har også sett at smertestillende medisiner, som f.eks. Paracet, virker drenerende på svovel-lageret i kroppen. Og de har sett at ved å innta mer svovel i form av MSM så reduseres problemene leveren får av medisinbruken. Mange som tar smertestillende medisiner ofte eller jevnlig bemerker at de føler seg bedre når de spiser MSM samtidig. I noen av de første studiene som ble gjort på MSM så forskere at mennesker som ikke tåler visse medisiner tåler dem bedre om de bruker MSM samtidig.

 

Allergi

Det har også blitt gjort studier som viser forbedring på forskjellige allergiske tilstander når man bruker MSM jevnlig. Man må da ta MSM jevnlig, i minst 30 dager, og helst begynne før allergien slår ut.

 

Godt for mage/tarm

Problemer med mage/tarm er et ganske vanlig problem i vårt samfunn. Det er ofte snakk om uspesifikke plager som vanskeliggjør medisinske diagnoser. Det er diskusjon blant ekspertene om man trenger å forholde seg til det, men like fullt et problem for vår hverdagshelse. Man kan få mage/tarm plager av å spise mat man ikke tåler spesielt godt, av hard trening, kronisk stress, og mange andre ting. Problemene kan oppstå og forsvinne like fort. De vanligste problemene ved vedvarende mageproblemer er oppblåsthet, uregelmessig avføring (hyppig eller tregt), magesmerter, og generelle fordøyelsesbesvær.

 

De svovelholdige amminosyrene cystein og metionin er ikke bare for muskelbygging og regenerering etter trening, de er også viktige byggestener i tarmens slimhinner. Når tarmen er utfordret med betennelser eller andre plager vil det ofte bli mindre svovel tilgjengelig fordi amminosyrene og antioksidantene forbrukes raskere. Da kan det være nyttig med tilskudd av MSM.

 

MSM kan hjelpe med å øke svovelholdige antioksidanter og bevare funksjonen til de svovelholdige amminosyrene som bidrar til å beskytte den tynne slimhinnen som skiller innholdet i tarmen fra tarmtottene og dermed bidra i å forbedre tarm problematikk. Studier har også vist at MSM kan beskytte mot skader i tarmen hos mus som har kroniske tarmbetennelser (ulcerøs colitt). Studier har ikke blitt gjort på mennesker så vi kan ikke trekke de samme konklusjonene, men vi kan anerkjenne at den generelle beskyttende effekten MSM har.

 

Trygt å bruke, ingen bivirkninger og ingen legemiddelinteraksjoner

MSM er svært trygt å bruke som kosttilskudd. I toksikologiske studier har doser helt opp til 8 g/kg/dag vist seg å være uten bivirkninger. Det er mer enn 200 ganger vanlig kosttilskuddsdose i EU, og mer enn 400 ganger den Norske kosttilskuddsdosen. Det er ingen alvorlige bivirkninger assosiert med MSM, men noe kvalme, svimmelhet eller uvelhet kan forekomme i starten når du begynner å bruke det. Det er typiske symptomer som også kommer ved placebomedisin, så man kan ikke være helt sikker på om det faktisk kommer fra MSM eller noe annet. Men om du får noen ubehag når du begynner å bruke MSM kan vi anbefale å begynne med 480 mg (1 tablett) daglig i noen dager, før du øker til normal dose på 1440 mg (3 tabletter).

 

Om du opplever ubehag ved inntak av MSM er det bare å ta en pause i noen dager, og så bygge opp gradvis igjen. Sannsynligvis er ubehaget borte ved neste runde.

 

Det er heller ikke rapportert noen interaksjoner med legemidler noen steder i verden selv om MSM har blitt brukt som kosttilskudd både i EU og USA i mer enn 30 år. MSM er derfor å anse som svært trygt å bruke.

 

Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter Eco, Vegan, Glutenfritt, Pulver, Leire & Mineraler, Kosttilskudd
Nettovekt 250 g
Produsert i land USA
Best før dato 1. des. 2027