Porsjoner: 4
Tid: 60 min
Vanskelighetsgrad: 5/10
Kan lages glutenfritt
Ingredienser
Fyll
1 kopp/250g potetmos
1 stor boks (565g) Jackfrukt, drenert
1 ss hvit miso paste
Skalet og saften fra 1 sitron
2 ss gressløk, finhakket
2 ss Nori Flakes
Trekk
1 kopp/120g brødsmuler (eventuelt havregryn)
1 og 1/2 kopper/180g mel
1 ss olivenolje
1/3 kopp/80 ml vegetabilsk olje, til steking
Server med
Sitronskiver
Gurkemeie Mayo
Finhakket gressløk
Plukket reddik og rødløk
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
Forbered jackfrukten ved å legge den drenerte jackfrukten i et kjøkkenhåndkle, samle deretter hjørnene og press ut resten av vannet. Dette vil gjøre at jackfrukten er “kjøttfull" og har riktig tekstur.
Først legger du alle ingrediensene til fyllet i en bolle og blander godt. Ha litt mel på hendene og form blandingen til 4-5 kaker.
Når de er klare, forbereder du trekket ditt. Bland sammen 1 kopp/125g av det vanlige melet i en bolle med nok vann og en skvett olivenolje for å gjøre det til en løs pannekakerøre-aktig konsistens. Ha resten av melet i en annen bolle og ha brødsmulene i en tredje bolle.
Dypp kakene individuelt, først i melet, deretter i røre-blandingen og til slutt i brødsmulene. Pass på at kakene er godt dekt.
Når du har trekt alle fiskekakene, setter du dem til side.
Tilsett i mellomtiden oljen i en ikke-klebende stekepanne. Stek fiskekakene forsiktig til de er gylne og sprø, overfør de deretter til det kledde stekebrettet og deretter inn i ovnen i 15 minutter for å gjennomsteke de.
Server med salat og sylteagurk pluss en dip/saus etter eget ønske.