Natur informasjon

25 Jan.

Oppskrifter Middag

0

Porsjoner: 4
Tid: 60 min
Vanskelighetsgrad: 5/10

Kan lages glutenfritt
 

Ingredienser

 

Fyll

1 kopp/250g potetmos

1 stor boks (565g) Jackfrukt, drenert

1 ss hvit miso paste

Skalet og saften fra 1 sitron

2 ss gressløk, finhakket

2 ss Nori Flakes

 

Trekk

1 kopp/120g brødsmuler (eventuelt havregryn)

1 og 1/2 kopper/180g mel

1 ss olivenolje

1/3 kopp/80 ml vegetabilsk olje, til steking

 

Server med

Sitronskiver

Gurkemeie Mayo

Finhakket gressløk

Plukket reddik og rødløk

 

 

Fremgangsmåte

 

Forvarm ovnen til 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

 

Forbered jackfrukten ved å legge den drenerte jackfrukten i et kjøkkenhåndkle, samle deretter hjørnene og press ut resten av vannet. Dette vil gjøre at jackfrukten er “kjøttfull" og har riktig tekstur.

 

Først legger du alle ingrediensene til fyllet i en bolle og blander godt. Ha litt mel på hendene og form blandingen til 4-5 kaker.

 

Når de er klare, forbereder du trekket ditt. Bland sammen 1 kopp/125g av det vanlige melet i en bolle med nok vann og en skvett olivenolje for å gjøre det til en løs pannekakerøre-aktig konsistens. Ha resten av melet i en annen bolle og ha brødsmulene i en tredje bolle.

 

Dypp kakene individuelt, først i melet, deretter i røre-blandingen og til slutt i brødsmulene. Pass på at kakene er godt dekt.

 

Når du har trekt alle fiskekakene, setter du dem til side.

 

Tilsett i mellomtiden oljen i en ikke-klebende stekepanne. Stek fiskekakene forsiktig til de er gylne og sprø, overfør de deretter til det kledde stekebrettet og deretter inn i ovnen i 15 minutter for å gjennomsteke de.

 

Server med salat og sylteagurk pluss en dip/saus etter eget ønske.

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.