Næringsrik, sunn og deilig gryterett perfekt etter trening og måltidsforberedelse.
Porsjoner: 4
Tid: 45 min
Vanskelighetsgrad: 3/10
Glutenfritt
Ingredienser
1 løk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
2 staver stangselleri, grovhakket
2 gulrøtter, skrelt og grovhakket
1 Paprika, finskåret
2 poteter, skrelt og grovhakket
1 laurbærblad
3 kvister timian
3 ss tomatpuré
1,5 liter grønnsakskraft
1 og 1/2 kopp/270 g Quinoa, skylt
1 ss Pesto (rød, gul, eller annen paste)
Saft av 1/2 sitron
1 boks kikerter, drenert
2 ss olivenolje
Stor håndfull myke urter som gressløk, persille, basilikum, finhakket
Stor håndfull ferske bladgrønnsaker etter eget valg, hakket i biter
Server med
Fremgangsmåte
Sett en stor kjele på middels varme og tilsett litt olje. Surr løk, hvitløk, selleri, gulrøtter og paprika med litt salt og pepper i 4-5 minutter.
Tilsett laurbærblad, timian, rosmarin, poteter, tomatpuré og harissa-paste og surr i noen minutter til. Deglaser pannen med grønnsakskraften, skrap bort eventuell rester som sitter fast på bunnen av pannen med en tresleiv.
Tilsett saften av halvparten av sitronen og quinoaen og la deretter stuingen koke i 15 minutter.
Tilsett kikertene, bladgrønnsakene og urtene du ønsker og kok i noen minutter til før servering.
Pynt med litt hummus og sitronsaft.