Natur informasjon

25 Jan.

Oppskrifter Middag

0

Næringsrik, sunn og deilig gryterett perfekt etter trening og måltidsforberedelse.

 

Porsjoner: 4
Tid: 45 min
Vanskelighetsgrad: 3/10
Glutenfritt

 

Ingredienser

1 løk, finhakket

4 fedd hvitløk, finhakket

2 staver stangselleri, grovhakket

2 gulrøtter, skrelt og grovhakket

1 Paprika, finskåret

2 poteter, skrelt og grovhakket

1 laurbærblad

3 kvister timian

3 ss tomatpuré

1,5 liter grønnsakskraft

1 og 1/2 kopp/270 g Quinoa, skylt

1 ss Pesto (rød, gul, eller annen paste)

Saft av 1/2 sitron

1 boks kikerter, drenert

2 ss olivenolje

Stor håndfull myke urter som gressløk, persille, basilikum, finhakket

Stor håndfull ferske bladgrønnsaker etter eget valg, hakket i biter

 

Server med

Hummus

 

Fremgangsmåte

Sett en stor kjele på middels varme og tilsett litt olje. Surr løk, hvitløk, selleri, gulrøtter og paprika med litt salt og pepper i 4-5 minutter.

 

Tilsett laurbærblad, timian, rosmarin, poteter, tomatpuré og harissa-paste og surr i noen minutter til. Deglaser pannen med grønnsakskraften, skrap bort eventuell rester som sitter fast på bunnen av pannen med en tresleiv.

 

Tilsett saften av halvparten av sitronen og quinoaen og la deretter stuingen koke i 15 minutter.

 

Tilsett kikertene, bladgrønnsakene og urtene du ønsker og kok i noen minutter til før servering.

 

Pynt med litt hummus og sitronsaft.

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.