Detaljer
Quinoa
Quinoa ("Qin-wah") har sitt opphav i Andes-regionen i Ecuador, Bolivia, Colombia og Peru, og kalles gjerne «Inkaenes gull» på grunn av sitt næringsinnhold. Den var viktig i dietten til de gamle sivilisasjoner i Andesfjellene. De små runde kornene ligner hirse, men er blekbrun i fargen. Smaken av quinoa er mild, og konsistensen er fast. Blir mer gjennomsiktig og søtlig i smaken når den kokes.
Quinoafrø inneholder essensielle aminosyrer som lysin. Quinoa har et høyt kostfiberinnhold og et høyt innhold av vitamin B1 og mineralene magnesium, jern, fosfor og sink. Quinoa er også en god proteinkilde og en kilde til vitamin B6 og mineralet kalium.
Kokt quinoa har en luftig konsistens og en deilig, nøtteaktig smak. Quinoa er glutenfritt og derfor lett å fordøye.
Bruksområde:
Quinoa kan brukes på samme måte som ris, som middagstilbehør, i salater, gryter og supper.
Quinoa skal kun koke i 12-15 minutter.
Næringsinnhold:
Mengde per:
|
100 g
|
Energi (kcal) 367 |
Fett 6 g | |
Mettet fett 0,7 g | |
Flerumettede fettsyrer 3,3 g | |
Enumettede fettsyrer 1,6 g | |
Kolesterol 0 mg | |
Natrium 5 mg | |
Kalium 563 mg | |
Karbohydrater 64 g | |
Fiber 7 g | |
Protein 14 g |
Vitamin A | 14 IU | Kalsium | 47 mg |
Jern | 4,6 mg | Vitamin D | 0 IU |
Vitamin B6 | 0,5 mg | Vitamin B12 | 0 µg |
Magnesium | 197 mg |
Opphavsland: Peru
Økologisk Sertifisering GB-ORG-05
Tilleggsinformasjon
Merke | Grateful Nature |
---|---|
Avansert filter | Økologisk, Vegan, Sukkerfri, Glutenfritt, Baking |
Nettovekt | 1000 g |
Produsert i land | Peru |
Best før dato | 29. sep. 2025 |