Natur informasjon

04 Dec.

Oppskrifter Middag

0

Kombiner rotgrønnsaker med sopp, korn, hasselnøtter og friske urter. Denne fantastiske veganske nøttesteken er midt i blinken. Pynt steken med pastinakk chips for ekstra crunch og god smak.

 

Dette en en middels nøttestek, for den absolutt beste kan du klikke her. Om du ikke har tid til å lage selv kan du få ferdig nøttestek blandinger her.

 

Ingredienser:

150 g perlekorn

1 vegansk buljongterning

330 g pastinakk, skåret i biter

2 ss malt linfrø

3 ss olivenolje, pluss litt ekstra til å smøre formen med

1 løk, i skiver

3 hvitløksfedd, knust

400 g blandet sopp, renset og skåret i skiver

1 stilk med rosmarinblader som du forsiktig fjerner fra stilken.

3 salvieblader, strimlet

100 g ristede hasselnøtter, ristes til de er gyldne og sprø

50 g vegansk italiensk (fast) ost, revet (valgfritt)

1 liten pakke bladpersille, finhakket

Lite dryss med muskatnøtt

3 ss gresskarfrø

En håndfull pastinakk chips med havsalt og svart pepper (valgfritt)

 

Slik gjør du:

Kok perlekornene i grønnsaksbuljongterningen (i henhold til bruksanvisningen på pakken) Sett til siden 4 ss av kraften, og tøm ut resten av kraften.   

 

Ta en stor kjele med vann, tilsett salt, la den koke opp. Tilsett deretter pastinakk-bitene og la dem koke til de er passe møre (myke). Tøm av vannet og la dem dampe av seg i kjelen noen minutter til de er tørre. Lag grov mos av pastinakk-bitene.  Bland linfrøene med 4 ss av grønnsaksbuljongen som du satt til siden. La det tykne. 

 

Finn frem den største stekepannen du har. Ha i 2 ss olje sammen med løk og hvitløk. Stek forsiktig (ikke bruk for høy varme) til det er mykt og gyllent. Rør deretter inn sopp, rosmarin og salvie-bladene. Stekes forsiktig til soppen også er gylden og all væsken har fordampet. Hell alt i en stor miksebolle og sett den til side for å bli avkjølt.

 

Smør en 22-24 cm savarin eller ringform (se bilde) med olje. Hvis du ikke har en non-stick form, kan du bruke tynne strimler med overlappende bakepapir-biter i formen.

 

I den ferdigstekte og nå avkjølte sopp-blandingen tilsetter du den mosede pastinakken, det kokte perlenkornet, den tyknede linfrø-blandingen, revet vegansk fast ost, hakket persille og de ristede hasselnøttene. Smak til med generøse mengder med salt og muskatnøtt. Bland deretter alt godt sammen.

 

Ta  fyllet over i den smurte (kledde) formen, og trykk det godt ned for å fylle formen. Kan lages på forhånd og oppbevares i kjøleskapet i opptil 24 timer før du steker den.

 

Sett stekovnen på 200 grader  C / 180 grader C på varmluft, og dekk formen med folie. Stekes i ca 45 minutter. Da skal steken være gjennomvarm og ferdig til å spises.

 

Bruk en liten kniv eller lignende for å løsne steken fra formen hele veien rundt. Sett en stor tallerken eller et serveringsfat på toppen av formen og snu det over. Løft formen forsiktig av og pynt kransen (nøttesteken) med litt pastinakk chips (hvis du ønsker det). Du kan også pynte med hele gresskarkjernefrø  - og noen ekstra kvister med rosmarin om du vil. Skjær steken opp i passelige i skiver og kos deg med et godt festmåltid.

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.