Natur informasjon

25 Jan.

Oppskrifter Middag

0

Porsjoner: 6-4
Tid: 60 min
Vanskelighetsgrad: 5/10
Glutenfri

 

Ingredienser

5 kongeøsterssopp, blir 15 “kamskjell”

 

Buljong

1 ark Nori, kuttet smått

1 sjalottløk, finskåret

1 fedd hvitløk, finskåret

Kvist timian

200 ml Vegan vennlig hvitvin

400 ml grønnsakskraft

Saft av 1 sitron

 

Enkel risotto

4 sjalottløk, finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

1 ts Havsalt

2 kopper/200 g risottoris

4 kopper/1 liter varm grønnsakskraft, pluss litt ekstra.

1 kopp / 50 ml Vegan vennlig hvitvin

2 ss næringsgjær (valgfritt)

1/2 kopp/50 g vegansk ost, revet (valgfritt)

 

Dill olje

Stor håndfull dill

1/2 kopp/125 ml olivenolje

 

Server med

Fersk Ruccola

 

Fremgangsmåte

Først ut, kamskjellene. Fjern toppene fra kongeøsterssoppen, og skjær deretter stilkene i 2.5 cm skiver. Ta vare på sopptoppene til wok eller andre retter.

 

Tilsett alle buljongen ingrediensene i en middels stor kjele, legg på lokket og la buljongen koke og trekke i 5 minutter før du tilsetter soppskivene. Posjer soppen i buljongen i 10 minutter.

 

Når de er klare, fjern soppen fra buljongen og la de tørke.

 

Buljongen kan oppbevares og brukes til ting som Ramen eller brukes som fond til senere.

 

Begynn på risotton ved å frese løk og hvitløk i en kasserolle på middels varme. Rør ofte og pass på at det ikke brenner seg. Bare la det bli mykt.

 

Når løken er myk, skru ned varmen og tilsett risottorisen og rør godt og sørg for at risen er dekt. Jeg liker å la risen bli lett ristet, dette gir en litt mer nøtteaktig smak.

 

Avglaser så kasserollen med hvitvinen, og rør i ny og ne til alt har forsvunnet inn i risen. Når den er gjennomvåt, tilsett rundt en kopp fond av gangen, til du har brukt opp all kraften – dette tar ca. 20 minutter. Etter 20 minutter skal risen nesten se kremet ut. Hvis ikke, tilsett mer fond.

 

Sjekk at risen er kokt. Hvis den ikke er det, tilsett en skvett mer kraft og fortsett å koke litt. Når risen er myk nok til å spise, rør inn næringsgjær og vegansk ost hvis du bruker det. Smak til med en havsalt og pepper.

 

Lage dillolje ved å blande alle ingrediensene sammen i en hurtigmikser. Oppbevares i en forseglet beholder i kjøleskapet.

 

Varm en teflonpanne på middels varme og tilsett litt matolje, stek "kamskjellene" på begge sider i 3-4 minutter eller til de er gylne.

 

Server kamskjellene på toppen av risottoen og pyntet med ruccola og litt dillolje.

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.