Disse rå sjokolade energi kulene er fullpakket med naturlig proteiner fra nøtter / frø, naturlige karbohydrater fra dadlene, og antioksidanter fra kakao. De er også super enkle og morsomme å lage, spesielt hvis du velger å rulle dem i toppings! Nyt!
Porsjoner
16
Ingredienser
- 1 kopp rå frø eller nøtter av valg (jeg brukte solsikke- og gresskarfrø)
- 1/4 kopp kakaopulver
- 1 ts vaniljepulver
- 1/4 ts havsalt eller himalayasalt
- 1 kopp medjool dadler (fjern frøet og kuttet i biter)
- 1-3 ss vann
- 1/4 kopp kakaonibs eller vegansk sjokolade
- kakaopulver eller revet kokos, valgfritt for topping
Forberedelse
- Tilsett frø / nøtter i en matprosessor, og miks sammen til finmalt konsistens. Tilsett kakao, vanilje og salt.
- Legg i hakkede dadler og vann, 1 spiseskje om gangen til deigen kommer sammen pent. Blandes sammen til alle ingrediensene er fordelt jevnt (du må kanskje stoppe et par ganger og skrape ned sidene og skille deigen hvis den danner en ball).
- Tilsett kakao nib eller chips.
- Rull biter av deigen til små, spiseskjeer i størrelse. Du kan rulle dem i kakaopulveret, strimlet kokos eller noen annet topping du måtte ønske.
- Putt energi kulene dine i en beholder i kjøleskapet eller fryseren i minst 30 minutter, og server!
Merknader
Du kan lagre disse energikulene i en lukket beholder i kjøleskapet i opptil 5 dager!
Hvis du bruker vanlig kakaopulver og sjokoladechips, vil disse energikulene ikke være rå, men de vil fortsatt være gode (selvfølgelig).