Dette er en oppskrift som krever litt kjærlighet og oppmerksomhet på grunn av sine tre lag og nedkjølingstid i fryseren. Det er perfekt å lage disse for en helt spesiell person (kan godt være deg selv!), og virkelig legge godhet og høye vibber ned i hver eneste bit.
Ingredienser
Rå sjokolade:
1.2 dl (50 g) finhakket kakaosmør (du kan også bruke kokosolje)
0.8 dl (25 g) kakaopulver
1/4 ts ekte økologisk vaniljepulver
Litt himalayasalt eller havsalt
5 dråper Stevia eller 1 ss pulverisert kokosnøttsukker (eller annen søtning)
Kremlaget:
0.8 dl (80 g) cashewsmør (eller annen nøttesmør).
0.8 dl (25 g) mandelmel
Litt himalayasalt eller havsalt
Karamell/peanøtt topping:
3.5 dl (150 g) stenfrie medjool dadler ( 7-10 dadler, avhengig av størrelse)
1.2 dl (45 g) økologiske usaltede peanøtter (fortrinnsvis)
1/4 ts macapulver, valgfritt men det tilsetter mange næringsstoffer
Et lite dryss av himalayasalt eller havsalt
Forberedelse
Rå sjokolade:
Smelt alle ingrediensene sammen i et vannbad, rør godt og sett til siden
Kremlaget:
Kombiner alle ingrediensene i en liten bolle. Rør godt med en gaffel.
Rull kremen til en pølse med hendene og del den i 8 like store deler.
Lag små rektangler av hvert stykke og legg dem på en stekeplate. Sett dem i fryseren mens du lager karamell/peanøtt laget.
Karamell/peanøtt topping:
Ha alle ingrediensene unntatt peanøttene i en blender og bland sammen til en jevn røre.
Tilsett hakkede peanøtter og bland dem sammen med en skje. Sett til siden.
MERK: Hvis du ønsker, kan du riste de rå peanøttene i en tørr varm panne før du bruker dem i oppskriften.
NÅR DU SKAL SETTE SAMMEN SNICKERSBITENE:
1. Når krem rektanglene er ferdig avkjølte (5 minutter i fryseren er nok), så kan du bruke en skje til å helle litt rå- sjokolade over slik at det dekker den ene siden. Så kan du sette den inn i fryseren igjen i et par minutter.
2. Ta ut de rå- sjokoladedekkede krem rektanglene fra fryseren. Skjær rundt kantene på snickers bitene, slik at sjokoladen ikke klistrer seg fast i papiret når du snur dem over. Snu dem over på “ryggen” slik at den sjokoladedekkede siden er nederst. Smør 1-2 ss av karamell/peanøttlaget på krembasen. Sett dem tilbake i fryseren i et par minutters tid.
3. Ta ut Snickersbitene fra fryseren igjen, og hell rå-sjokoladen over med en skje mens du holder snickersbiten med hånden over skålen med rå sjokolade (det vil dryppe!). Topp med et lite dryss av de hakkede peanøttene og himalayasalt eller havsalt.
Kan oppbevares i kjøleskap hvis du planlegger å spise den opp i løpet av noen dager (det er fort gjort). Oppbevares best i fryseren over lang tid.