Natur informasjon

30 Apr.

Oppskrifter Dessert

0

Dette er en oppskrift som krever litt kjærlighet og oppmerksomhet på grunn av sine tre lag og nedkjølingstid i fryseren. Det er perfekt å lage disse for en helt spesiell person (kan godt være deg selv!), og virkelig legge  godhet og høye vibber ned i hver eneste bit.  

 

Ingredienser 

Rå sjokolade:

1.2 dl (50 g) finhakket kakaosmør (du kan også bruke kokosolje)

0.8 dl (25 g) kakaopulver

1/4 ts ekte økologisk vaniljepulver

Litt himalayasalt eller havsalt

5 dråper Stevia eller 1 ss pulverisert kokosnøttsukker (eller annen søtning)

 

Kremlaget: 

0.8 dl (80 g) cashewsmør (eller annen nøttesmør).

0.8 dl (25 g) mandelmel

Litt himalayasalt eller havsalt

 

Karamell/peanøtt  topping:

3.5 dl (150 g) stenfrie medjool dadler ( 7-10 dadler, avhengig av størrelse)

1.2 dl (45 g) økologiske usaltede peanøtter (fortrinnsvis) 

1/4 ts macapulver, valgfritt men det tilsetter mange næringsstoffer

Et lite dryss av himalayasalt eller havsalt

 

Forberedelse 

 

Rå sjokolade:

Smelt alle ingrediensene sammen i et vannbad, rør godt og sett til siden

 

Kremlaget:

Kombiner alle ingrediensene i en liten bolle. Rør godt med en gaffel.

Rull kremen til en pølse med hendene og del den i 8 like store deler.

Lag små rektangler av hvert stykke og legg dem på en stekeplate. Sett dem i fryseren mens du lager karamell/peanøtt laget.

 

Karamell/peanøtt topping:

Ha alle ingrediensene unntatt peanøttene i en blender og bland sammen til en jevn røre.

Tilsett hakkede peanøtter og bland dem sammen med en skje. Sett til siden. 

 

MERK: Hvis du ønsker, kan du riste de rå peanøttene i en tørr varm panne før du bruker dem i oppskriften.

 

NÅR DU SKAL SETTE SAMMEN SNICKERSBITENE:

1. Når krem rektanglene er ferdig avkjølte (5 minutter i fryseren er nok), så kan du bruke en skje til å helle litt rå- sjokolade over slik at det dekker den ene siden. Så kan du sette den inn i fryseren igjen i et par minutter.

 

2. Ta ut de rå- sjokoladedekkede krem rektanglene fra fryseren. Skjær rundt kantene på snickers bitene, slik at sjokoladen ikke klistrer seg fast i papiret når du snur dem over. Snu dem over på “ryggen” slik at den sjokoladedekkede siden er nederst. Smør 1-2 ss  av karamell/peanøttlaget på krembasen. Sett dem tilbake i fryseren i et par minutters tid. 

 

3. Ta ut Snickersbitene fra fryseren igjen, og hell rå-sjokoladen over med en skje mens du holder snickersbiten med hånden over skålen med rå sjokolade (det vil dryppe!). Topp med et lite dryss av de hakkede peanøttene og himalayasalt eller havsalt. 

 

Kan oppbevares i kjøleskap hvis du planlegger å spise den opp i løpet av noen dager (det er fort gjort).  Oppbevares best i fryseren over lang tid.

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.