Natur informasjon

25 Jan.

Oppskrifter Middag

0

Persjoner: 10

Tid: 6+ timer

Vanskelighetsgrad: 5/10

 

Ingredienser

1 kg Koke faste-poteter, skrelt i fine skiver med mandolin (veldig tynne skiver)

1 og 1/2 kopp/375 g vegansk smør

1 stor purre, finskåret i skiver

5 fedd hvitløk, finhakket

1 ts safran tråder

3 ts havsalt

1 ts kvernet hvit pepper

2 kopper/500ml vegetabilsk olje, til steking

 

Fremgangsmåte

 

Forvarm ovnen til 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

 

Tilsett smør, hvitløk, purre, safran, salt og pepper i en kjele, la det trekke i 15 minutter på svak varme.

 

I mellomtiden skrell og del potetene.

 

Bland de skivede potetene og smørblandingen godt i en stor bolle. Ha deretter potet- og smørblandingen over på det kledde stekebrettet.

 

Dekk til med et ark med bakepapir og legg deretter et stekebrett i lignende størrelse på toppen og trykk godt ned. Legg så noen ildfaste former som vekt på toppen (jeg brukte et par keramiske bakeformer).

 

Sett brettet inn i ovnen i 75 minutter.

 

Du kan servere på dette punktet om du ønsker; men om du vil gjøre den veldig spesiell (frytyrstekte biter), så følg instruksene under.
 

Når den er bakt, la brettet være som den er, med vektene på toppen. Når den er kjølig, sett den i kjøleskapet i minst 6 timer eller over natten.

 

Dagen etter vender du poteten ut av brettet og skjærer den i rektangler.

 

Varm opp en stor ikke-klebende stekepanne til middels varme med vegetabilsk olje. Når oljen er varm, stek forsiktig noen stykker om gangen, i ca 3-4 minutter på hver side.

 

Når potetene er sprø og gylne, dryss over litt salt og server. Det kan skæres opp i fine "kakestykker" og ser fantastisk ut med alle lagene.Resultatet kan se enda bedre ut enn på bildet, og kan også gjøres på andre måter (se eksempel under)

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.