Ingredienser
2 ss valgfri matolje
1.2 dl (1 kopp) hakket løk
1 hvitløksfedd, finhakket
2 ts karripulver eller gul pesto
1 boks (400 g) kokosmelk
1 boks (400 g) kikerter, skylles
1/4 ts malt sort pepper
1/2 ts himalayasalt eller havsalt
3 store håndfuller baby spinat
Saften fra 1/2 sitron
Kan serveres med: Kokt ris, quinoa eller andre korn eller ris typer
Slik gjør du
Varm opp olivenoljen over middels varme. Tilsett løk og kok den til den er myk og blank, ca 5 minutter.
Tilsett hvitløk og rør i 30 sekunder. Legg deretter i karry pulveret og rør i ytterligere 30 sekunder. Tilsett kokosmelk og kikerter og rør godt. La det få et oppkok og så kan det koke videre i 10 minutter uten lokk. Rør om ganske ofte.
Ta i salt og pepper, og legg deretter i spinaten. Ta en håndfull av gangen, rør den inn og la det falle sammen før du tilsetter mer. Ha i sitronsaft. Smak til med, og juster krydder og sitron mengde etter behov.
Server i boller med kokt ris eller quinoa, og nyt!