Denne sjokolade, blåbær og squash smoothien er et godt eksempel på at du ikke trenger å bruke grønne bladgrønnsaker i smoothien for å øke næringsverdien. Squash er en helt smakløs grønnsak, men gir den en veldig kremaktig, tykk konsistens og tilfører mye vitamin C, fiber, kalium og vitamin B6 til smoothien. Denne oppskriften er rå, vegansk, gluten- og melkefri, og er ikke tilsatt sukker!
Ingredienser
2.4 dl plantemelk (som mandel-, havre- eller rismelk)
2.4 dl frosne squashbiter
1.2 dl blåbær, helst ville
1 stenfri Medjool daddel
½ frossen, godt moden banan
1 ss. kakaopulver
1 ts. kakaonibs (eller mer kakaopulver)
1.2 dl kaldt vann
Valgfritt: 2 ss. kakao, plantebasert proteinpulver, superfood pulver, eller om det er noe annet du vil ha i smoothien
Forberedelse
-
Legg alle ingrediensene til en høyhastighetsblender i den angitte rekkefølgen.
-
Blend først på lavt, så øker du til til høy hastighet. Hvis du har en Vitamix, bruk tamperen til å blande alle ingrediensene. Hvis du ikke har en høyhastighetsblender, må du kanskje tilsette litt mer vann ... men ikke for mye!
-
Server gjerne smoothien med en skje. Pynt med noen rå-kakaobiter eller dryss den med litt kakaopulver på toppen. Økologiske kokosmasse, mandelskiver eller chiafrø er også gode alternativer til pynt. Tilfører i tillegg masse næring og fiber.