Denne smakfulle retten er inspirert av de tradisjonelle spanske tortillas som lages med poteter. I denne friske frittata-oppskriften bytter vi ut potetene med lavkarbo vennlig blomkål. Serveres sammen med grønnkål (eller evt andre favoritt grønnsaker) til brunsj - eller en lett frokost eller middag.
Ingredienser
2 ss ekstra jomfru olivenolje, delt på to
1 liten løk, i skiver
4.8 dl små blomkålfloretter
0.6 dl vann
12 dl hakket grønnkål (du kan bruke mindre om du bytter ut noe med grønnkålpulver)
3 fedd hvitløk, finhakket
1 ts timian
½ ts himalayasalt eller havsalt, delt
½ ts pepper, delt på to
8 store egg (bruk agar agar om vegansk er ønsket)
½ ts røkt paprika
1.2 dl smuldret ost fra geit eller sau, eller revet vegansk ost
Forberedelse
-
Plasser et stekebrett i øvre tredjedel av ovnen; forvarm grillen til høy varme.
-
Varm 1 ss olje i en stor støpejernspanne over middels varme. Tilsett løken og mens du rører om av og til. Stek til den begynner å bli brun, i 2 til 4 minutter. Tilsett blomkål og vann. Dekk pannen (eller sett på lokk) og kok til blomkålen blir litt myk, i ca 6 minutter. Tilsett grønnkål, hvitløk, timian og ¼ teskje hver med salt og pepper; kokes opp,, rør ofte, til grønnkålen er “kokt ned”, i 2 til 3 minutter.
-
Pisk eggene, paprika og de resterende ¼ ts salt og pepper i en stor bolle. Ha grønnsakene oppi eggeblandingen; rør forsiktig. Tørk pannen ren Tilsett resten av 1 ss olje og varm opp til over middels varme. Hell i egg og grønnsaksblandingen og legg osten på toppen. Dekk til pannen og kok til kantene på fritattaen er faste og bunnen er brun,ca i 4 til 5 minutter.
-
Sett stekepannen i ovnen under varmt grillelement og stek den til toppen av frittataen er stekt og osten er smeltet, i 2 til 3 minutter.
Server og nyt!