Detaljer
Yacon er en staudeplante i Andes-regionen. Planten blir kultivert og dyrket for sprø og søtsmakende røtter. Yacon smaker som en krysning mellom eple og vannmelon. Røttene har derfor fått kallenavnet "jordens eple." Innholdet i Yaconrøttene er primært vann og FOS (fruktoligosakkarider).
Selvom yaconroten smaker søtt, så kommer søtheten fra inulin som er en fordøyelig sukkerart. Yaconrøtter inneholder færre kalorier enn andre liknende naturlige søtningsstoffer med unntak av stevia som har 0 kalorier.
Yacon har en glykemisk indeks på rundt 3, sukker til sammenlikning har 68-75 i GI, agave har GI på 25. Yacon er også et probiotikum, yaconroten øker nivået av de sunne tarmbakteriene (bifidobacterium og lactobacillus.)
Bruk av Yacon
Godt alternativ til sukker: Yacon er en sirup som kan brukes i matlagningen eller brukes som søtningsmiddel, på samme måte som man bruker honning, agave, lønnesirup eller vanlig sukker. Når du skal søte te, kaffe eller annen drikke kan du bruke yacon.
Yacon har en veldig søt smak, så noen teskjeer holder i en kopp med te.
I maten: Yacon kan brukes for å gi søt smak til en frisk smoothie. Yacon kan brukes når du lager egen sjokolade, eller brukes i desserter og kaker. Den kan også kan helles over frokostblandingen eller frokostgrøten din isteden for hvitt sukker eller brukes generelt i matlagingen. Den søte smaken kommer best frem i kalde retter. Bytt ut hvitt sukker og prøv yacon isteden!
NÆRINGSINNHOLD (per 100 gram):
Tilleggsinformasjon
Merke | Grateful Nature |
---|---|
Avansert filter | Økologisk, Vegan, RAW food, Sukkerfri, Glutenfritt, Pulver, Baking |
Nettovekt | 250 g |
Produsert i land | Peru |