Ny: 2186 dag(er) siden

Ingefær - Økologisk Eterisk Olje - Essentia Nobilis - 10 mlkr 195,50

På lager

Leveringstid 1-3 dager

Details:

Ren eterisk INGEFÆR (Zingiber officinale) olje, økologisk, organisk, HEBBD*, HECT*, fra Kina.

Den varme og søte duften av ingefær er stimulerende og forfriskende, bidrar til at du kan opprettholde en aktiv og sunn livsstil, og er et godt middel mot tretthet og utmattelse.
Ingredienser:

100% ren eterisk INGEFÆR (Zingiber officinale) olje, økologisk, organisk, HEBBD*, HECT*, Kina

 • Økologisk Økologisk
 • Vegan Vegan

Detaljer


ETERISK INGEFÆR (Zingiber officinale) OLJE

Kommer fra Kina.

Kjent for sin stimulerende og oppkvikkende duft.

 

*HEBBD: essensiell olje og botanisk definert. Dette er et franskt uttrykk som garanterer kvaliteten og opprinnelsen til den eteriske oljen i henhold til 3 kriterier: Den eksakte botaniske arten (det latinske navnet), hvilken del av veksten oljen er destillert fra (røtter, frø, blader, blomster ...) og biokjemisk spesifisitet eller hvilke kjemiske stoffer den inneholder (linalol, limonene ...) som er blitt brukt i klinisk aromaterapi.

*HECT: kjemotypet essensiell olje. Dette betyr at oljens kjemiske sammensetning er kjent og validert.

 

 

Ingefær er en gammel plante som har vært dyrket i mange tusen år i India og Kina. Arten tilhører ingefærfamilien. Den blir brukt som krydder i mange, muligens de fleste matlagningstradisjoner i verden. Det er rotstokken som blir brukt.

Ingefær er blitt sett på som et vidundermiddel i folkemedisinen og brukt til alt fra å dempe forkjølelse til magevondt.

 

 

 

 

 

NØKKELEGENSKAPER 

 • Rensende, antiseptisk
 • Stimulerende
 • Oppkvikkende
 • Reduserer betennelse
 • Balanserer og styrker førdøyelsessystemet
 • Krampeløsende
 • Hjelper mot luftsmerter og gassdannelse i tarmen
 • Bekjemper infeksjoner, virus, bakterier og parasitter
 • Stimulerer immunforsvaret
 • Bedrer sirkulasjon i kroppen
 • Styrker fordøyelsen
 • Hjelper mot gassdannelse i mage/tarm
 • Urindrivende
 • Svettedrivende
 • Avførende
 • Slimløsende
 • Tilfører kroppen antioksidanter
 • Stimulerer libido

 

 

Hva er egentlig ingefær godt for?

Ingefær bekjemper både betennelse, kvalme, leddegikt og muskelømhet. Denne urten styrker blodtrykket og immunforsvaret vårt.  

Forskning har fastslått at ingefær er en av de mest betennelsesdempende råvarene som finnes. Det vil si at ingefær er super til å bekjempe betennelsestilstander i kroppen. Det er ingefærens skyhøye innhold av plantestoffene gingeroler som virker effektivt mot betennelse. 

 

 

BRUKES VED

 • Ubehag og betennelsessykdommer i Mage/Tarm 

Ved alle typer ubalanse i fordøyelsen. Kan med fordel brukes ved alt fra mat intoleranser, allergier, kvalme og oppblåsthet. Kan hstøtte mage/tarm ved kroniske betennelsestilstander som IBS, Chrons, SIBO ect.

 • Kvalme

Flere store studier har dokumentert at ingefær effektivt motvirker kvalme, uansett om det skyldes sjøsyke, bilsyke, tømmermenn eller rett og slett kjemoterapi. Effekten skyldes at ingefær hemmer serotonin-reseptorene som påvirker kvalmesenteret i hjernen, og dermed påvirker nervebanene i tarmene. 

 • Svekket immunforsvaret

Ingefær gir immunforsvaret styrke til å ta hånd om de virusene som angriper kroppen, for eksempel forkjølelsesvirus. Du må imidlertid opp på fem gram daglig for å få effekten, og det dobbelte hvis du inntar ingefær i shots. 

 

 • Leddgikt og betennelser i ledd og muskulatur

Ingefærekstrakt har vist seg å dempe stivhet og smerter hos pasienter med leddgikt i knær og hofter. Det er trolig gingerolene, som bekjemper betennelse i kroppen, som kan ta æren for den gode effekten. 

 

 • Regulerer blodtrykket

Ingefær er rik på kalium, som øker blodtilførselen til huden. Dermed senkes blodtrykket i kroppen, noe som igjen gir lavere risiko for hjerte- og karsykdommer. 

 

 • Ømme og stive muskler og ledd

Trener du hardt og ofte har ømme muskler, bør du begynne å spise ingefær. Studier viser nemlig at ingefær kan lindre ømhet etter trening. Igjen er det gingerolene som får æren for at de demper den betennelsen som kan oppstå i kroppen etter en hard treningsøkt. 

 

 

Hva sier forskningen om ingefærens virkning?

Smerter

I en studie gjennomført ved The University of Georiga i 2010, konkluderte forskerne med at et daglig inntak av ingefær reduserer muskelvondt etter trening. Dette var en randomisert studie der effekten av rå og varmebehandlet ingefær ble undersøkt etter 11 dagers bruk.Studiene viste at daglig ingefærtilskudd reduserte anstrengelsesutløst smerte med 25 prosent. Effekten ble ikke forbedret ved varmebehandling av ingefær.

Diare

En annen studie har vist at det populære krydderet virker lovende som behandling mot diaré som skyldes bakterier – en ledende årsak til spedbarnsdød i utviklingsland.Studien er utført på mus, men forskerne skriver at hvis andre studier bekrefter samme resultat, kan man ha funnet et billig og enkelt alternativ til medikamentell behandling.

Forskerne sier i en nyhetsmelding at det også gjenstår å vite hvor store doser ingefær som trengs – og om det er trygt for spedbarn.

 

Vektreduksjon

Det er også antydet at ingefær kan ha en heldig virkning på kroppens metabolisme. En studie fra 2012 som er publisert i tidsskriftet Metabolism, har konkludert med at et inntak av ingefær påvirker energiforbruket i kroppen, og også appetitten. Studien ble utført på en gruppe overvektige menn, og deltagerne rapporterte blant annet om lavere nivåer av sult etter å ha inntatt ingefær.

 

Kvalme

Ingefær mot kvalme er et velkent kjerringråd. Men også flere studier har konkludert med at ingefær virker positivt mot kvalme - både morgenkvalme og i forbindelse med kreftbehandling.

I en metaanalyse publisert i The Journal of Alternative and Complementary Medicine, har forskerne undersøkt om ingefær kan være effektivt mot morgenkvalme. Forskerne konkluderer med at den allsidige roten har effekt mot kvalme, men at det er usikkerhet rundt doseringen.

 

 

 

 

BRUKSOMRÅDER

Denne oljen er yppelig til bruk i diffusere og duftblandinger.

Kan også brukes i sjampo, fotbad, kremer, oljer og kosmetikk:

Bland gjerne den eteriske oljen med bære - oljer som mandel, avokado, jojoba eller fraksjonertk okosolje og gi deg selv eller andre en herlig oppfriskende og/eller avslappende massasje. Fungerer som en fuktighetsgivene balsam for huden.

 

Ingefær kan med fordel blandes med andre eteriske oljer som:

Patchouli, sandeltre, vetiver, frankincense, koriander, sedertre, neroli, rose, lime, oransje og andre sitrusoljer

 

 

 

FORSIKTIGHETSREGLER
Oppbevares utilgjengelig for barn.

Brukes ikke ved gravivitet, på spebarn, eller på barn under 7 år.

Bør ikke brukes direkte i / på slimhinnene.

Mulig fare for hudirritasjon ved bruk av ren olje direkte på følsom hud.

Gjør regelmessig "patch test" før du bruker den. Smør en liten dråpe på innsiden av håndledd eller albuen, der huden er tynn. Du vil se/kjenne ganske fort om huden din reagerer på oljen. Bør fortynnes ganske kraftig før den brukes på huden.

Risikokontaktallergener (i henhold til direktiv EU 2003/15/EC relatert til kosmetikk): linalol, gerianol, limonen, citral

 

 

 

ETERISK OLJE
Eteriske oljer er flyktige, dvs at de fordamper lett, og dermed skiller eteriske oljer seg fra, f.eks, mandel- og olivenolje som ikke fordamper.
Eteriske oljer finnes i mange medisinske planter, i fruktskall og i visse blomster. Oljene utvinnes fortrinnsvis ved dampdestillasjon av nyhøstede planter. De eteriske oljene er konsentrater brukt dråpevis eller utblandet. Eteriske oljer brukes bl.a som smakstilsetning i godteri, duft i kosmetikk eller i aromaterapi.

Våre eteriske oljer er 100% naturlige eteriske planteoljer uten tilsetning av syntetiske eller naturlige stoffer.

 

Tilleggsinformasjon

Merke Essentia Nobilis
Avansert filter Økologisk, Vegan, Flytende
Ingredienser 100% ren eterisk INGEFÆR (Zingiber officinale) olje, økologisk, organisk, HEBBD*, HECT*, Kina
Nettovekt 10 ml
Produsert i land Nederland
Best før dato 1. jun. 2027