1. Chili - malt - Økologisk - 45 g - Manna

    kr 59,00
    Rød til rød-brun farge og en veldig sterk smak.>15000 ScovilleBRUKChilipulver er populær å bruke i en rekke retter som kjøttretter, supper, sauser, men brukes også i rå salater, supper, desserter og sjokolade.Noen bruker også litt chilipulver i kakao eller te.VITAMINER OG MINERALERRik på vitamin A og C. Les mer
  2. Helios allround krydder med strølokk - 100 g

    kr 69,00
    Helios Allround krydder er krydder-versjonen av en enkel, sort kjole.Uten tilsetningstoffer.Helt rent krydder, med smaken du elsker, og ingenting annet. Denne krydderblandingen passer nemlig til alt! En delikat sammensetning av smaker med litt ekstra personlighet som kommer fra hvitløk og tørkede urter.Bruksområde:Perfekt alternativ til bordsalt! Fordi produktet ikke inneholder antiklumpemiddel kan blandingen klumpe seg, og bør ristes før bruk.   Oppbevaring: Tørt, ikke over normal romptemperatur. Les mer
  3. Lakrispulver - Økologisk lakrisrot - 250g

    Forventet innen 1 måned

    Vi tar forbehold om avvik i forventet ankomst ved uforutsette hendelser. Fa beskjed om ankomst

    Utsolgt

    kr 230,00 Fra kr 172,50
    Det viktigste virkestoffet i lakrisrot (Glycyrrhiza glabra) er triterpensaponinet glycyrrhizin, som normalt finnes i konsentrasjoner fra 6 % til 10 %. Det er kjent for å være betennelseshemmende (kortikosteroid-lignende virkning), krampeløsende, febersenkende, slimløsende, hostedempende og regulere magefunksjonen samt å styrke vitalenergien. Kan brukes som te, juice, smoothie eller ekstra smak i raw food kake. Les mer
  4. Ingefærpulver (ginger) - Økologisk - 250 g

    kr 129,95 Fra kr 103,50
    Ingefær er blitt dyrket i mange tusen år i India og Kina, og den blir brukt som krydder i de aller fleste matlagingstradisjoner i verden. Ingefærroten brukes for øvrig i sukkertøy, som smaksstoff i småkaker samt i leskedrikken ingefærøl. Frisk duft Det er den underjordiske stengelknollen på ingefærplanten som brukes i matlaging. Utvendig er knollen lys brun, innvendig er den svakt gulgrønn, og fasongen varierer veldig fra knoll til knoll. Unge ingefærknoller er saftige, har en mild smak og gir fra seg en frisk duft hvis du knekker dem i to. Lukten kommer fra plantens eteriske oljer, som inneholder aromatene zingeron og gingerol. Eldre knoller har... Les mer
  5. Kanelpulver - Ceylon cinnamon - Økologisk - 250 g

    kr 138,00
    Ceylon Kanel (Cinnamomum zeylanicum) er en art av kaneltreslekten og et krydder som skrapes av innsiden av barken på arten Ceylonkanel, og av den noe mer bittersmakende kassiakanel. Trærne av Ceylonkanel blir fra 10 til 15 meter høye, og som det latinske navnet røper, vokser Cinnamomum zeylanicum på Sri Lanka, som tidligere het Ceylon.   Ceylon kanel har et høyt innhold av antioksidanter og er rik på spesielt mangan. Kanel kan bidra til å stabilisere blodsukkeret og kan derfor være ansett gunstig for diabetikere. Kanel kan inneholde virus-, sopp- og bakteriehemmende stoffer. De eteriske oljene i kanel Kan bidra til å stimulere fordøyelsen og lukten av... Les mer
  6. Vaniljepulver - 10 gram - Helios

    kr 164,45
    100% rent økolgisk vaniljepulver av ekte Bourbon vanilje.   Helios Vaniljepulver er ekte vanilje fra vaniljeorkideer som er hånd-pollinert, høstet, gjæret, forvellet og tørket i flere måneder for å oppnå den dyre, fyldige og søte smaken. Brukes til smakssetting av desserter og bakst. Dyp og fyldig smak og er drøy i bruk.    Vanilje er den vanligste smakstilsetningen i sjokolade, og ikke uten grunn. Vaniljesmaken passer utmerket sammen med kakao. I sjokolade man kjøper i butikken er det imidlertid vanlig å bruke vanillin, en kunstig vaniljeerstatning, på grunn av at dette er billigere enn ekte vanilje. Rent vaniljepulver er... Les mer
  7. Helios - Ceylon kanel malt glass Økologisk - 18 g

    kr 47,00
    Håndskåret Ceylon kanel fra Sri Lanka med skarp og aromatisk smak. Dyrket i noen av verdens beste jordbruksområder, skånsomt behandlet og pakket i emballasje som bevarer smak, duft og farge hele veien fra jord til bord.   Ceylon kanel er mildere i smaken og inneholder betydelig mindre kumarin enn vanlig kanel (cassia). Kanel brukes på grøt, i bakverk og gjerne også i eksotiske matretter.     INGREDIENSER Malt kanel*. *=fra godkjent økologisk landbruk.     OM HELIOS Helios har omsatt økologiske matvarer helt siden 1969, og er dermed Norges eldste merkevare for økologisk mat. Helios har i dag Norges bredeste utvalg av... Les mer
  8. Gurkemeie - Pulver - Økologisk - 250 g

    kr 115,00
    100% økologisk malt gurkemeie.   Næringsinnhold per 100 gr Energi 1451KJ/351kcalFett 9,9gHvorav mettede fettsyrer 3gKarbohydrater 44gHvorav sukkerarter 3,2gProtein 9,9gSalt <0,01g   Gurkemeie er en urt som blir 50-100 cm høy. Den dyrkes i mange tropiske og subtropiske land. Urten er kjent for å ha mange forskjellige positive egenskaper for helsen. Den har bl.a. vist seg å kunne bidra til en positiv innvirkning på lever og galle.   Kan ha positiv effekt ved: Høyt kolesterol Gallestein Betennelser i galleblæren Akutte og kroniske betennelser i muskler og ledd og andre organer Åreforkalkning Dårlig... Les mer
  9. Natron - Sodium bicarbonate - 1000 g

    kr 189,75 Fra kr 150,65
    Natron, natriumhydrogenkarbonat eller natriumbikarbonat, NaHCO3 er et hvitt pulver(salttype) som brukes som hevemiddel ved baking, som syrenøytraliserende middel. Kommer i 1000 gram pose (fri for aluminium).   Premium kvalitet: Vårt naturlige natriumhydrogenkarbonat kommer fra Tyrkia, det kommer fra mineralet trona, det blir trukket ut til overflaten ved gruvedrift av løsningen, det er en sikker og miljøvennlig driftsmetode som deretter blir omgjort til brusaske og deretter til natriumbikarbonat. Altså IKKE Solvay-prosess som fleste masseproduserte natron er.   Her er 10 årsaker til at du kan bruke natron: 1. Natron er et saltkonsentrat med en pH på 8,6. Dette er mye mer... Les mer