Natur informasjon

28 Feb.

Oppskrifter Middag

0

Dette er en herlig oppskrift som metter mange….. kanskje hele den utvidede familien? Den er næringsrik og smakfull nok til å tilfredsstille kjøttspiserne, og sunn nok til at vi ikke legger på oss. Hvis du ikke vil servere den med saus, ville det også smakt fantastisk med gyllenstekt skogsopp over grønnsaks steken.

Ingredienser til grønnsaks steken:

3 ss valgfri matolje
1 stor løk, finhakket
2 store gulrøtter, finhakket
2 kopper selleri, finhakket l
8 hvitløksfedd, finhakket
2 ts tørket timian
2 ts tørket basilikum
2 ts tørket persille
1 pakke linser eller kikerter 1/2 kopp (1,2 dl) soyasaus 1/2 kopp (1.2 dl) grønnsaksbuljong
1 kopp (1.2 dl) kokt, varm brun ris
1/2 kopp (1.2 dl) brødsmuler

Himalayasalt eller havsalt og nykvernet sort pepper

Ingredienser til sausen:

2 ss valgfri matolje
1 stor grovhakket løk
¼ kopp (0.6 dl) kopp næringsgjær
½ kopp (1.2 dl) mel
2 kopper vann
3 ss soyasaus
1 ts tørket timian
1 ts hvitløkspulver
Himalayasalt eller havsalt og nykvernet sort pepper

Forberedelser

Til grønnsaks steken:


Sett stekeovnen på 180 grader og pensle en brødform (kan være litt større da dette er beregnet til 6-8 porsjoner) med litt olje.

 

Slik lager du grønnsaks steken:


Varm oljen på middels/høy varme i en stor dyp kjele eller sauteringspanne. Ha i finhakket løk, gulrøtter og selleri og la det småkoke til det er mykt, ca 15 minutter. Rør inn hvitløk, timian, basilikum og persille og la det koke sammen noen minutter. Fordel tempeh i passende biter i pannen og hell over soyasausen og buljongen. Reduser varmen til middels og la det koke videre i ca 5 minutter, mens du rører ofte. Hell alt oppi en stor bolle.

 

Tilsett den varme brune risen og brødsmulene i bollen og bland godt med en stor skje. Jo mer du knar og blander deigen, desto bedre vil det holde sammen når det skal stekes.Tilsett salt og pepper helt tilslutt.
Hell blandingen over i den smurte brødformen og trykk den godt ned med baksiden av en skje. Dekk toppen av pannen med folie. Stekes i 45 minutter. Deretter fjerner du folien og lar det steke i ytterligere 15-20 minutter. Ta grønnsaks steken ut av ovnen og la den hvile i minst 5 minutter før du tar den ut av formen . Bruk en kniv eller en stekespade rundt kantene av steken for å løsne den fra formen. Legg den over på et serveringsfat. Skjær den opp i passende biter og server.Slik lager du sausen:


I en middels stor kjele skal du sautere (koke/steke uten å brune) løken myk over medium/sterk varme. Tilsett næringsgjær og mel, og rør i ca 1 minutt. Tilsett vann, soyasaus, timian og hvitløkspulver. Fortsett å røre i sausen hele tiden, helt til den tykner og får en god “saus konsistens”. Hvis du ønsker, så kan du kjøre sausen helt glatt i en blender. Tilslutt smaker du til sausen med salt, nykvernet pepper og mer krydder hvis du ønsker det.

 

Oppskriften kan halveres slik at den passer til 3 til 4 personer. Da kan du halvere oppskriften, steke den i en mindre brødform i 30 minutter tildekket, og deretter i 15 minutter utildekket.

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.