Ingredienser
Til Mushroom Carnitas:
8 gram maitake sopp
1 ts chilipulver
1 ts oregano
1 ts spisskumin
1 ts løkpulver
4 hvitløksfedd finhakket
3/4 ts himalayasalt eller havsalt
1 ss limesaft
1.2 dl (1/2 kopp) appelsinjuice
1 liten løk i skiver
2 ss pluss 2.4 dl (1 kopp) vegetabilsk kjøttkraft med lavt saltinnhold.
4-6 hel hvete eller spiret hvetetortillas, evt glutenfrie tortillas.
1 avokado i skiver til å ha på toppen
Lime og korianderkrem som topping (se oppskrift nedenfor)
Til Lime og korianderkrem:
1.8 dl (¾ kopp) rå cashewnøtter
0.6 dl (1/4 kopp) lunkent, filtrert vann
2 limes, saften av
3 ss koriander, finhakket
1/4 ts himalayasalt eller havsalt
1 ts hvitløk, finhakket
Slik gjør du
Lag Lime og korianderkrem:
Legg til rå cashewnøtter og lunkent vann, nok til å dekke alle cashewnøttene i en bolle. Dekk til skålen og la cashewnøttene ligge over natten.
Skyll nøttene godt og legg de myke cashewnøttene i en høyhastighetsblender eller foodprosessor. Tilsett vann, limejuice, koriander, hvitløk og salt og kjør den til en jevn og glatt saus (krem).
Oppbevares i kjøleskapet til du skal bruke den.
Lag Sopp Carnitas:
Kutt endene av maitake soppene og skjær dem på langs i tynne strimler. Settes til side.
Tilsett chili pulver, oregano, spisskumin, løkpulver, hvitløk, salt, flytende røyk, lime juice og appelsinjuice i en bolle.
Visp sammen til det er godt blandet sammen, settes til siden.
Varm en stekepanne over middels høy varme. Tilsett to spiseskjeer av vegetabilsk kjøttkraft i pannen.
Legg soppen i stekepannen og legg dem i et enkelt lag. De skal ikke ligge oppå hverandre eller i flere lag. Hvis du har støpejern presse eller noe tungt, legg det på toppen av soppen, slik at de kan stekes jevnt. Stekes i 5 minutter.
Snu soppene og stek i ytterligere 5 minutter. Hvis stykker av sopp sitter fast på bunnen av stekepannen kan du tilsette litt kokende vann, eller et par skjeer med kjøttkraft, og la restene ” koke ut” av stekepannen. Da får du med deg all soppen og all den gode smaken.
Tilsett løken og la det steke i ytterligere 10 minutter, rør godt i sopp/løkblandingen og pass på at det ikke brenner seg eller blir sittende fast i pannen. Kok ut (deglaser) pannen hvert 5 minutt.
Når soppene er mørkere i fargen kan du tilsette marinaden og la det steke i ytterligere 5 minutter. Ikke la soppene tørke ut.
Fjern stekepannen fra varmen
Legg litt av soppblandingen på tortillaen og ta så på avokado og en dash med Lime og cashewkrem. Du kan også legge på din favoritt saus i tillegg hvis du vil.
Server og nyt!