Disse næringsrike og smakfulle veganske søtpotetburgerne har en perfekt konsistens. De har et snev av nydelig lønnesirup smak, og et realt “smaks kick” fra chipotle chili. Vi lager 8 burgere av denne deigen.
Ingredienser:
2 mellomstore søtpoteter i små terninger
1 ss valgfri matolje
1 middels gul løk, finhakket
1 stort hvitløksfedd, finhakket
1 1/2 kopp(3.6 dl) lettkokte havregryn
1/4 kopp (0.6 dl) valnøtter eller pekannøtter, finhakket
2 ss næringsgjær
2 ss linfrø
1 ts himalayasalt eller havsalt
1/2 ts chilipulver
1/4 ts nykvernet sort pepper
3 ss lønnesirup
8 hamburgerbrød
Slik gjør du:
Kok de oppskjærte søtpotetene i godt med vann. Tilsett litt salt og kok opp på høy varme. Deretter reduserer du varmen til middels/lav, og koker dem i ca. 15 minutter til de er ferdige. Tøm av vannet og sett dem til siden.
Varm olivenoljen i en stekepanne over middels/ lav varme. Tilsett løk og hvitløk og sauté i ca 10 minutter, til løken er lys gyldenbrune og du begynner å kjenne den gode duften.
Legg de lettkokte havregryna i en stor bolle, tilsett pepper og rør godt. Tilsett de kokte søtpotetene, løk, hvitløk, samt lønnesirupen. Bruk en tresleiv til å knuse potetene og rør alt godt sammen.
Forvarm ovnen til 200 ° C og ta et bakepapir på et stekebrett. Ta litt olje på hendene dine og lag 8 store hamburgere av burgerdeigen. Sett dem etter hverandre i en rekke på stekeplaten.
Stek burgerne på 200 ° C i ca 45 minutter, snu dem etter ca halve tiden er gått (ca 20 minutter). Ta dem ut av ovnen når de er ferdigstekte. La burgerne hvile i 5-10 minutter.
Serveres varme, med grillsaus eller hva du måtte ønske. Det er enkelt å fryse ned eventuelle rester, så har du et raskt måltid ved en senere anledning