Natur informasjon

16 Mar.

Oppskrifter Middag

0

Disse næringsrike og smakfulle veganske søtpotetburgerne har en perfekt konsistens. De har et snev av nydelig lønnesirup smak, og et realt “smaks kick” fra chipotle chili. Vi lager 8 burgere av denne deigen.

 

Ingredienser:

2 mellomstore søtpoteter i små terninger
1 ss valgfri matolje

1 middels gul løk, finhakket
1 stort hvitløksfedd, finhakket
1 1/2 kopp(3.6 dl) lettkokte havregryn
1/4 kopp (0.6 dl) valnøtter eller pekannøtter, finhakket
2 ss næringsgjær
2 ss linfrø
1 ts himalayasalt eller havsalt
1/2 ts chilipulver
1/4 ts nykvernet sort pepper
3 ss lønnesirup


8 hamburgerbrød

 

Slik gjør du:

Kok de oppskjærte søtpotetene i godt med vann. Tilsett litt salt og kok opp på høy varme. Deretter reduserer du varmen til middels/lav, og koker dem i ca. 15 minutter til de er ferdige.  Tøm av vannet og sett dem til siden.


Varm olivenoljen i en stekepanne over middels/ lav varme. Tilsett løk og hvitløk og sauté i ca 10 minutter, til løken er lys gyldenbrune og du begynner å kjenne den gode duften.
Legg de lettkokte havregryna i en stor bolle, tilsett pepper og rør godt. Tilsett de kokte søtpotetene, løk, hvitløk, samt lønnesirupen. Bruk en tresleiv til å knuse potetene og rør alt godt sammen.

 

Forvarm ovnen til 200 ° C og ta et bakepapir på et stekebrett. Ta litt olje på hendene dine og lag 8 store  hamburgere av burgerdeigen. Sett dem etter hverandre i en rekke på stekeplaten.


Stek burgerne på  200 ° C i ca 45 minutter, snu dem etter ca halve tiden er gått (ca 20 minutter). Ta dem ut av ovnen når de er ferdigstekte. La burgerne hvile i 5-10 minutter.


Serveres varme, med grillsaus eller hva du måtte ønske. Det er enkelt å fryse ned eventuelle rester, så har du et raskt måltid ved en senere anledning

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.