Ingredienser
Til Portobello kjøttboller:
0.6 dl (1/4 kopp) valnøtter
1 portobello sopp
1 veldig liten løk
1-2 dadler
Litt frisk koriander
Himalayasalt eller havsalt og pepper, smak deg frem
Til de tørkede baby tomatene:
8 dl (3 kopper) babytomater delt i to (omtrentlig)
1 ts valgfri matolje
En klype himalayasalt eller havsalt
Til Marinert squashspagetti:
1 stor eller 2 til 3 små squash
1 ts valgfri matolje
En klype himalayasalt eller havsalt
Til tomat og basilikumsausen:
1.2 dl (1/2 kopp) soltørkede tomater
1.2 dl (1/2 kopp) hakket squash
1 ss tahini
Små håndfuller fersk basilikum blader
1 daddel
1 hvitløksfedd
Himalayasalt eller havsalt og pepper, smake deg frem
Slik gjør du
Lag Portobello Kjøttboller:
Kjør valnøttene til et fint pulver i en foodprosessor eller blender, og tilsett resten av ingrediensene.
Dette blir til en gråaktig deig. Ikke veldig appetittelig å se på, men det lukter herlig!
Hvis blandingen din er for fuktig kan du tilsette litt linfrø og la den stå og svelle i et minutt eller to. Form kjøttbollene og sett dem i dehydratoren (eller stek dem på laveste temperatur i ovnen) til de er mørkere i fargen og herdet på utsiden (ca. fem timer).
Lag tørkede babytomater:
Ta litt olivenolje på hendene dine og gni den deretter på alle tomat halvdelene. De skal være jevnt belagte med olivenoljen.
Dryss dem med salt og bland godt.
Tomatene dehydreres i omtrent fem timer til de har mistet det meste av fuktigheten, men fortsatt har litt juice i midten.
Lag squash spagetti:
Skjær squashen på en mandolin eller bruk en spiralizer for å lage spagetti nudler.
Gni nudlene jevnt inn med olivenolje og dryss over litt salt.
La disse stå ute i romtemperatur i 30 til 60 minutter, slik at de kan myke og utvikle den gode smaken.
Lag sausen:
Ha alle ingrediensene i foodprosessoren eller blenderen din og kjør til det til det blir en jevn saus. Her kan du selvfølgelig legge til andre ting du liker, og kjøre det sammen.
Sett retten sammen:
Bland nudlene (squashspagettien) godt inn i sausen
Topp med kjøttboller og baby tomater.
Tilsett noen friske tomater på toppen for ekstra smak!