Ingredienser
1 spiseskje + 1.2 dl (1/2 kopp) valgfri matolje
2 veganske pølser i skiver
1 pakke tofu eller kylling i biter
1.2 dl (1/2 kopp) mel
1 løk, hakket
1 grønn paprika, hakket
2 stilker selleri i skiver
2 fedd hvitløk, finhakket
2 pakker grønnsaksbuljong
1 ts tørket timian
1/2 ts sort pepper
1/4 ts rød pepper flak
0.6 dl (1/4 kopp) persille
Vårløk i skiver til pynt
Slik gjør du
I denne oppskriften er passer det fint å bruke en støpejernsgryte.Varm 1 ss olje over middels varme. Tilsett pølse og kyllingbitene og stek dem til de begynner å bli brune, ca 5 minutter. Sette til side.
Rengjør støpejernsgryten og varm opp resten av oljen over middels varme. Bruk en visp og visp inn melet i oljen (evt brunet vegansk smør) gradvis. Ta i litt og litt mel av gangen og visp kraftig mellom hver gang. Fortsett å vispe, og kok til sausen begynner å mørkne, i ca. 10 minutter.
Rør inn løk, grønn paprika, selleri og hvitløk. Kok opp, rør ofte til grønnsakene begynner å bli myke, ca 15 minutter. Rør inn timian, sort pepper og rød flak pepper (spansk pepper).
Gi alt et oppkok og reduser varmen og la det småkoke i ca 1 time, rør om av og til.
Server over kokt ris og pynt med grønn vårløk.