Natur informasjon

19 Mar.

Oppskrifter Middag

0

Ingredienser

1 spiseskje + 1.2 dl (1/2 kopp) valgfri matolje
2 veganske pølser i skiver
1 pakke tofu eller kylling i biter
1.2 dl (1/2 kopp) mel
1 løk, hakket
1 grønn paprika, hakket
2 stilker selleri i skiver
2 fedd hvitløk, finhakket
2 pakker grønnsaksbuljong
1 ts tørket timian
1/2 ts sort pepper
1/4 ts rød pepper flak
0.6 dl (1/4 kopp) persille
Vårløk i skiver til pynt

 

Slik gjør du

I denne oppskriften er passer det fint å bruke en støpejernsgryte.Varm 1 ss olje over middels varme. Tilsett pølse og kyllingbitene og stek dem til de begynner å bli  brune, ca 5 minutter. Sette til side.


Rengjør støpejernsgryten og varm opp resten av oljen over middels varme. Bruk en visp og visp inn melet i oljen (evt brunet vegansk smør) gradvis. Ta i litt og litt mel av gangen og visp kraftig mellom hver gang. Fortsett å vispe, og kok til sausen begynner å mørkne, i ca. 10 minutter.
Rør inn løk, grønn paprika, selleri og hvitløk. Kok opp, rør ofte til grønnsakene begynner å bli myke, ca 15 minutter. Rør inn timian, sort pepper og rød flak pepper (spansk pepper).


Gi alt et oppkok og reduser varmen og la det småkoke i ca 1 time, rør om av og til.
 

Server over kokt ris og pynt med grønn vårløk.

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.