Ingredienser
ca 250 gram sopp, hakket
6 hvitløksfedd, finhakket
4 grønne chili, finhakket
1 stykke (2-3 cm) ingefær, revet
1 løk, hakket
2 store eller 3 små tomater
1 håndfull cashewnøtter
1 ts chilipulver
1 ts garam masala pulver
1/2 ts gurkemeie pulver
0.6 dl (1/4 kopp) plantemelk
2 ss vegansk smør
1 ss valgfri matolje
1 ts kasuri methi / tørket fenugreek (bukkehornkløver) blader
Salt, smak deg frem
Korianderblader, til pynt.
Slik gjør du
Varm olje og smør i en non-stick stekepanne. Tilsett løk, hvitløk, grønn chili og ingefær og kok til blandingen blir myk og gjennomsiktig. Tilsett en klype salt mens du sautérer, slik at løken koker raskere.
Tilsett sopp og sautér til den begynner å få litt farge.
I mellomtiden kan du kjøre tomater og cashewnøtter sammen med litt vann i en blender til det dannes en jevn saus.
Legg cashew/tomat sausen, sammen med rødt chilipulver, garam masalapulver og gurkemeiepulver over i kjelen med kokt sopp og løk og gi det et oppkok. Juster salt og vann mengde for å få ønsket smak og konsistens. Dette kan ta en 4 til 5 minutter
Tilsett plantemelken og gi det et siste oppkok. Til slutt legger du de tørkede kasuri methi / fenugreek bladene i kjelen, bland godt, og la retten trekke i et par minutter, eller til du får den ønskede konsistensen. Pynt med nydelige grønne korianderblader på toppen. Serveres varmt.