Natur informasjon

17 May.

Oppskrifter Dessert

0

Det er på tide å hengi seg til en litt sunnere versjon av denne gamle favoritten. Denne oppskriften har ingredienser som virkelig er bra for deg, med næringsstoffer som kroppen din faktisk vil gjenkjenne som mat!

 

Ingredienser 

0.6 dl bringebær

0.6 dl jordbær (eller jordbærpulver)

1 ts yaconsirup, honning, lønnesirup, kokossirup eller agave

1 moden banan

2.4 dl mandelmelk (eller annen plantemelk)

0.6 dl blåbær (eller blåbærpulver)

0.6 dl eplejuice

 

Forberedelse 

  1. Sett is-formene klare på kjøkkenbenken og finn en plass til dem i fryseren. Det bør helst være et flatt område (en hylle) i fryseren som du kan nå dem på, uten å måtte vippe eller bevege is-formene for mye hver gang du skal flytte dem.

  2. Ha bringebær, jordbær og sirup i blenderen og bland det godt til en flytende masse. Fordel denne blandingen jevnt i alle is formene. Ikke sett ispinnene i formene, men la de stå opp/ned uten lokk i fryseren i ca tyve minutter. Skyll ut av blenderen, eller sett på vaskeprogrammet mens du venter. 

  3. Ha banan og mandelmelk i blenderen og kjør den til en jevn og flytende masse. Ta is-formene ut av fryseren og hell det andre laget forsiktig ned i formene. Prøv å ikke helle for fort, slik at banan-laget ikke “blør” ned i bær-laget.  Det første laget vil ikke være bunnfrosset på dette punktet, men fast nok til at det skal gå bra hvis du heller forsiktig. Sett is-formene tilbake i fryseren i ytterligere tjue minutter. Skyll blenderen mens du venter.

  4. Ha blåbær og eplejuice i blenderen og bland det til en jevn flytende masse. Ta  is-formene ut av fryseren og hell det tredje laget forsiktig ned i formen. Sett på lokk og/eller pinner inn i formen og sett dem tilbake i fryseren, og la dem stå der natten over.


 

Småbarnstips: Unngå kliss og rot inne i huset ved å nyte disse herlige godbitene ute sammen med barna dine!

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.