Natur informasjon

17 Mar.

Oppskrifter Middag

0

Ingredienser

 

Til pizzabunn:


3 medium squash
2 tomater (jeg brukte bifftomater)
Saften fra en 1/2 sitron
1/2 løk
1 hvitløksfedd
2 dadler
2 paprikaer
0.6 dl (1/4 kopp) valnøtter (eller nøttemasse (pulp) rester fra nøttemelk), du kan bruke rester etter alle typer nøttemelk.

 

Til sausen:


1.2 dl (1/2 kopp) soltørkede tomater
1.2 dl (1/2 kopp) hakket squash
Saften fra en 1/2 sitron
En håndfull friske basilikumblader
1 daddel
1 hvitløkfedd

 

Til fyllet:


2 tomater (medium størrelse)
4.8 dl (2 kopper) sopp
1 paprika
1 ts eplesidereddik

 

Slik gjør du

 

Lag pizzabunn:

Skjær squashen i småbiter. Du kan bruke en mandolin eller en grønnsakskutter. Du kan også bruke en spiralizer og lage spagetti av squashen. Settes til siden i en stor bolle. Kjør resten av ingrediensene i en foodprosessor eller en blender. Smak til underveis. Bland massen inn i squash spagettien (bitene).

 

Spre denne jevnt utover i en stor sirkel på dehydratorbrett - den skal være litt tykk.  Dehydreres ved ca 46 ° C i 6 timer. Snu den og gjør det samme igjen.

 

Merk: Du kan bruke ovnen ved laveste temperatur hvis du ikke har en dehydrator. Husk å sjekke pizzabunnen din regelmessig mens den tørker, fordi alle er forskjellige.

 

Lag sausen:

Legg alle ingrediensene til en foodprosessor eller blender og kjør til det er en glatt masse. Spre den jevnt utover pizzabunnen din.

 


Lag pizzafyllet:

Finhakk alle grønnsakene og hell eplesidereddik over. Rør godt sammen og pass på at alle grønnsakene blir dekket av eplesidereddik. Sett på et varmt sted, dehydrator eller ovn i ca. 40 minutter til de myker. Legg fyllet på pizzaen din, del den opp og nyt!

 

Du kan variere med, eller bruke litt litt rå vegan ost i tillegg! Jeg bruker også ofte å ha på noen avokadoskiver, litt fersk koriander og hampfrø.

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.