Ingredienser
Til pizzabunn:
3 medium squash
2 tomater (jeg brukte bifftomater)
Saften fra en 1/2 sitron
1/2 løk
1 hvitløksfedd
2 dadler
2 paprikaer
0.6 dl (1/4 kopp) valnøtter (eller nøttemasse (pulp) rester fra nøttemelk), du kan bruke rester etter alle typer nøttemelk.
Til sausen:
1.2 dl (1/2 kopp) soltørkede tomater
1.2 dl (1/2 kopp) hakket squash
Saften fra en 1/2 sitron
En håndfull friske basilikumblader
1 daddel
1 hvitløkfedd
Til fyllet:
2 tomater (medium størrelse)
4.8 dl (2 kopper) sopp
1 paprika
1 ts eplesidereddik
Slik gjør du
Lag pizzabunn:
Skjær squashen i småbiter. Du kan bruke en mandolin eller en grønnsakskutter. Du kan også bruke en spiralizer og lage spagetti av squashen. Settes til siden i en stor bolle. Kjør resten av ingrediensene i en foodprosessor eller en blender. Smak til underveis. Bland massen inn i squash spagettien (bitene).
Spre denne jevnt utover i en stor sirkel på dehydratorbrett - den skal være litt tykk. Dehydreres ved ca 46 ° C i 6 timer. Snu den og gjør det samme igjen.
Merk: Du kan bruke ovnen ved laveste temperatur hvis du ikke har en dehydrator. Husk å sjekke pizzabunnen din regelmessig mens den tørker, fordi alle er forskjellige.
Lag sausen:
Legg alle ingrediensene til en foodprosessor eller blender og kjør til det er en glatt masse. Spre den jevnt utover pizzabunnen din.
Lag pizzafyllet:
Finhakk alle grønnsakene og hell eplesidereddik over. Rør godt sammen og pass på at alle grønnsakene blir dekket av eplesidereddik. Sett på et varmt sted, dehydrator eller ovn i ca. 40 minutter til de myker. Legg fyllet på pizzaen din, del den opp og nyt!
Du kan variere med, eller bruke litt litt rå vegan ost i tillegg! Jeg bruker også ofte å ha på noen avokadoskiver, litt fersk koriander og hampfrø.