Ingredienser
Marinerte grønnsaker:
1 tomat
1 kopp sopp
Bruk eventuelt andre grønnsaker som du liker.
1 ss tamari saus
1 ts valgfri matolje
Koriander-Valnøttpesto:
2 kopper fersk koriander
0.6 dl (1/4 kopp) valnøtter
0.6 dl (1/4 kopp) gresskarfrø
Saft fra 1 sitron
1 skrellet hvitløksfedd
Himalayasalt eller havsalt
Vann, etter behov
Soltørket Tomatsaus:
2.4 dl (1/2 kopp) spiret kikerter (eller kokte, hvis du vil ha det)
1 ss tahin (sesampasta)
Saften fra 1 sitron
1 skrellet hvitløksfedd
0.8 dl (1/3 kopp) soltørket tomater
Himalayasalt eller havsalt, smak deg frem
Vann, etter behov
Lasagneplater:
1 squash
Annen topping:
En håndfull oliven
1/4 kopp grønt ferskt krydder
Eventuellt andre ting du liker
Slik gjør du
Lag marinerte grønnsaker
Skjær sopp og tomat (evt andre grønnsaker du heller vil bruke) og legg dem over i en bolle. Bland tamari og valnøttolje, hell blandingen over grønnsakene og bland sammen med hendene til alle grønnsakene er jevnt dekket av marinaden.
Sett dem i dehydratoren eller ovnen - på den laveste temperaturen - for å marinere mens du fortsetter å forberede de andre rettene.
Lag pesto:
Puls alle ingrediensene i foodprosessoren til det blir en pesto-lignende konsistens, og tilsett vann eller annen væske etter behov. Ha pestoen over i en bolle og sett den til side så lenge.
Lag tomatsausen:
Kjør alle ingrediensene i foodprosessoren til massen er ganske jevn og tomatene er i små biter.
Tilsett vann eller annen væske etter behov.
Lag lasagneplater: Skjær squashen i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin
Sett sammen retten:
Legg squashplatene to og to, ved siden av hverandre. Gjerne litt overlappende. Legg lagvis med pesto, marinerte grønnsaker og tomatsaus.
Topp det hele med å strø over oliven og gressløk på toppen.