En smaksrik og velduftende rett med høye vibrasjoner. Rå Regnbue Pad Thai - full av næringsrike plantenæringsstoffer og andre godsaker som alle Thaimat elskere kan glede seg over!
Ingredienser
Grønnsakene:
1 middels squash
1 medium lilla gulrot
1 medium gul gulrot
1 medium oransje gulrot
40 g chilipulver
Et par håndfuller bønnespirer
1.2 dl peanøtter
Sausen:
0.7 dl vann
0.6 dl sitronjuice
2 kaffir lime blader
2 ss sesamolje
2 ss fersk appelsinjuice
2 ss mandelsmør
1 spiseskje + 1 ts kokossukker
2 små ts miso
2 fedd hvitløk
2 ts fersk hakket ingefær eller ingefærpulver
¼ ts chilipulver
Forberedelse
-
Bruk en spiralizer til å lage tynne “spaghetti nudler" av squashen. Bruk deretter en mandolin til å skjære lange tynne “bånd” i lengderetningen på gulrøttene. Bruk en liten kniv til å kutte båndene i fyrstikktynne staver.. Skjær paprikaen i tynne staver, og bland deretter alle grønnsaker i en stor bolle.
-
Skjær Kaffirlimebladene i tynne strimler og grovhakk hvitløken.
-
Ha alle ingrediensene i en blender og kjør alt sammen til en jevn og glatt saus.
-
Hell sausen over salaten. Pynt med litt ekstra bønnespirer, peanøtter, chiliflak og limebåter.