Natur informasjon

10 Mar.

Oppskrifter Middag

0

Mens hvit ris er synonymt med sushi, er det faktisk ikke en nødvendig komponent. Denne rå veganske oppskriften inkorporerer en kornfri pastinakkris sammen med soltørrede tomater for å gi en lignende rislignende tygge. Bli kreativ med veggene dine! For noen smakfulle veggie fyllingsalternativer prøv følgende: capsicums, agurk, mango, basilikumblader, koriander, sesamfrø, asparges, oliven, rakett eller solsikkepanner. Nyt med en side av syltet ingefær og litt shoyu dipping saus.

 

Ingredienser 

 

Wrap:

2 nori seaweed ark

 

Pastinakris:

4 mellomstore pastinakker, grovhakkede

1/4 blomkålhode, grovhakket

1 ts sesamolje

1 ts rå eplesidereddik

2 ts tamari

 

Fyll:

1 lilla gulrot skrelles og rives (du kan bruke en oransje gulrot hvis du ikke finner lilla!)

et halvt dusin soltørkede tomater (bløtlagt, avsilt og finhakket)

et dusin bønner 

4 salatblader, vasket og tørket

1/2 moden, men fast pære, finskåret


 

Forberedelse

 

Lag risen:

  1. Plasser alle ingrediensene i en foodprosessor og puls inntil blandingen har samme konsistens som vanlig ris.

 

Sushiruller:

  1. Skjær alle ingrediensene til fyllet i tynne skiver og legg dem på et skjærebrett ved siden av de to nori arkene.

  2. Sørg for at den blanke (glatte) siden av nori arket ligger ned mot brettet. Plasser deretter  ris blandingen på nori arket, slik at tre fjerdedeler av arket dekkes med et jevnt lag med pastinakk-ris.

  3. På toppen av ris laget legger du to salatblader, legg deretter i en smal horisontal linje med  grønne bønner, soltørkede tomater, revet gulrot og skivet pære. Pass på å ikke legg for mye fyll på… det gjør det vanskelig å rulle den pent!

  4. Rull forsiktig opp sushien. Det er lettest å starte med kanten nærmest deg, og så rulle den bort fra deg. Ta litt vann på den siste stripen av nori, slik at den “limer” seg godt. La rullen hvile i et par minutter, med den forseglede kanten vendt ned mot arbeidsbenken for å gi den en anledning til å “lime” seg ordentlig. 

  5. Når den er klar, skjærer du sushi-rullen i seks like stykker.

  6. Server med tamari, syltet ingefær og miso.


 

Jeg bruker forskjellig fyll nesten hver gang jeg lager sushi, det er sjeldent de like - du kan bruke alt du har for hånden! Noen andre ingredienser jeg liker er: skivede paprika, chili, agurk, mango, basilikum, koriander, sesamfrø, asparges, oliven, solsikkespirer… eller andre type spirer.

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.