Mens hvit ris er synonymt med sushi, er det faktisk ikke en nødvendig komponent. Denne rå veganske oppskriften inkorporerer en kornfri pastinakkris sammen med soltørrede tomater for å gi en lignende rislignende tygge. Bli kreativ med veggene dine! For noen smakfulle veggie fyllingsalternativer prøv følgende: capsicums, agurk, mango, basilikumblader, koriander, sesamfrø, asparges, oliven, rakett eller solsikkepanner. Nyt med en side av syltet ingefær og litt shoyu dipping saus.
Ingredienser
Wrap:
2 nori seaweed ark
Pastinakris:
4 mellomstore pastinakker, grovhakkede
1/4 blomkålhode, grovhakket
1 ts sesamolje
1 ts rå eplesidereddik
2 ts tamari
Fyll:
1 lilla gulrot skrelles og rives (du kan bruke en oransje gulrot hvis du ikke finner lilla!)
et halvt dusin soltørkede tomater (bløtlagt, avsilt og finhakket)
et dusin bønner
4 salatblader, vasket og tørket
1/2 moden, men fast pære, finskåret
Forberedelse
Lag risen:
-
Plasser alle ingrediensene i en foodprosessor og puls inntil blandingen har samme konsistens som vanlig ris.
Sushiruller:
-
Skjær alle ingrediensene til fyllet i tynne skiver og legg dem på et skjærebrett ved siden av de to nori arkene.
-
Sørg for at den blanke (glatte) siden av nori arket ligger ned mot brettet. Plasser deretter ris blandingen på nori arket, slik at tre fjerdedeler av arket dekkes med et jevnt lag med pastinakk-ris.
-
På toppen av ris laget legger du to salatblader, legg deretter i en smal horisontal linje med grønne bønner, soltørkede tomater, revet gulrot og skivet pære. Pass på å ikke legg for mye fyll på… det gjør det vanskelig å rulle den pent!
-
Rull forsiktig opp sushien. Det er lettest å starte med kanten nærmest deg, og så rulle den bort fra deg. Ta litt vann på den siste stripen av nori, slik at den “limer” seg godt. La rullen hvile i et par minutter, med den forseglede kanten vendt ned mot arbeidsbenken for å gi den en anledning til å “lime” seg ordentlig.
-
Når den er klar, skjærer du sushi-rullen i seks like stykker.
-
Server med tamari, syltet ingefær og miso.
Jeg bruker forskjellig fyll nesten hver gang jeg lager sushi, det er sjeldent de like - du kan bruke alt du har for hånden! Noen andre ingredienser jeg liker er: skivede paprika, chili, agurk, mango, basilikum, koriander, sesamfrø, asparges, oliven, solsikkespirer… eller andre type spirer.