Rå lime pai, eller rå “ostekake” er den perfekte sommer desserten. Den er enkel å lage og smaker friskt av lime, avokado og sommer.
Ingredienser
Til bunnen:
ca 3 dl macadamianøtter
ca 3 dl pekannøtter
1.2 dl tørkede, stenfrie medjool dadler, bløtlagt i vann i 1 time
En klype himalayasalt eller havsalt
¼ ts vaniljepulver
Til fyllet:
3.6 dl fersk limejuice
2.4 dl yaconsirup, honning, lønnesirup, kokossirup eller agave
1.2 dl krem fra kokosmelk
2 modne avokadoer
1 ss vaniljepulver
¼ ts himalayasalt eller havsalt
3 dl kokosolje
Forberedelse
Lag bunnen:
Smør en (ca 22 cm) springform med kokosolje.
Ha macadamianøtter, pekannøtter, dadler, salt og vanilje i en foodprosessor og kjør den sammen til blandingen er myk og lett å arbeide med. Trykk blandingen ned i bunnen av den tilberedte pannen.
Lag fyllet:
Ha limejuice, sirup, kokosmelk, avokado, vanilje, salt og kokosolje i en høyhastighetsblender og bland til en glatt og jevn masse.
Hell fyllet over nøttebunn, dekkes til med plastfolie og fryses natten over. Tines før servering.