Disse sunne, små godbitene er full av næringsstoffer - som rå valnøtter, nøttesmør, kakaopulver, dadler, lønnesirup og quinoa chips. De er i en perfekt størrelse til å ta med seg på farten, sunn snacks på kontoret eller bare ha på lur når lysten på noe ekstra godt inntreffer.
Porsjoner
16-20 kuler
Ingredienser
- 1 kopp medjool dadler (ca 10, fjern frøene)
- 1 kopp valnøtter
- 2 ss nøttesmør
- 2 ss lønnesirup / yacon / agave
- 1 ss kokosolje
- 2 ss kakaopulver
- 1 - 2 ss vann (kun om nødvendig)
- 1 kopp quinoa
- 1/2 kopp vegansk sjokolade (i biter)
Forberedelse
- I skålen til en matprosessor blander du sammen dadlene og pekannøttene. Miks sammen til konsistensen ligner på grov sand.
- Tilsett nøtte smør, sirup, olje og kakao pulver og gjenta prosessen til det blir en deig konsistens. Hvis deigen ikke kommer sammen, legger du til litt vann, 1 spiseskje om gangen til deigen fester seg sammen når du trykker den mellom fingrene.
- Tilsett quinoa chips og sjokolade chips.
- Form 1 "kule med hendene og plasser det på en plate dekket med bakepapir. Fryses i minst 30 minutter og nyt deretter.
- Oppbevares i en tett beholder i fryseren for best resultat, men de vil også holde seg i kjøleskapet.