Natur informasjon

17 Mar.

Oppskrifter Middag

0

For maksimal ernæring og inntak, bør de fleste grønnsaker bør spises rå. Men det er et hederlig unntak, nemlig tomater. Et av nøkkel-næringsstoffene som finnes i tomater, er lykopen. Dette er en av de få antioksidant-typene hvor den gode effekten faktisk øker ved oppvarming. Derfor har jeg varmet tomatene og bønnene, mens alle de andre ingrediensene rå. Hvis jeg skulle latt en profesjonell ernæringsfysiolog ta en titt på dette, er jeg ganske sikker på at det ville få 5 ut av 5 mulige poeng.

 

Her er mange forskjellige næringsrike grønnsaker, oppvarmet lykopen (tomater), gode fettstoffer fra avokado , betennelsesdempende rå løk, hvitløk og ingefær, og mye gode proteiner fra bønner.

 

Ingredienser


Chili:

1 boks svarte bønner
2 tomater, finhakket
0.8 dl (⅓ kopp) tomatpuré
1 ss malt spisskumin
1.2 dl (½ kopp vann), litt mer om nødvendig
⅓ ts himalayasalt eller havsalt

 

Rå salat:

1 fedd hvitløk, veldig finhakket
1 liten rødløk, veldig tynt skåret
1-2 cm ingefær, veldig finhakket, eller pulver

7-8 dl eller 3 kopper med Baby spinat
1 stor håndfull koriander, finhakket eller pulver
1 hel vårløk, finhakket
1 avokado, hakket i passelige biter
Juice fra ½ lime

 

Slik gjør du

I en kjele på middels varme tilsetter du bønner, hakkede tomater, tomatpuré, malt spisskummen, vann og salt. La det koke i fem minutter på lav varme til mesteparten av vannet har fordampet. tilsett litt mer vann om nødvendig for å få riktig konsistens.
 

Legg alle rå salat ingrediensene over i en stor bolle, bortsett fra lime saften. Hell den varme chilien over salaten og bland alt godt sammen. Til slutt presser du saften av den halve limen over, så er den ferdig og kan serveres umiddelbart.

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.