Ingredienser
2.4 dl (2 kopper) kikertmel
1.2 dl (1/2 kopp) vann eller mer om nødvendig
1 ss valgfri matolje
1/2 ts himalayasalt eller havsalt
1/2 ts gurkemeie
1.2 dl (1/2 kopp) hummus
artisjokker
4 soltørkede tomater
8-12 sorte oliven
1.2 dl (1/2 kopp) kokte kikerter
0.6 dl (1/4 kopp) vegansk grillsaus
1 rødløk
Ruccola salatblader
noen mynteblader
Olivenolje
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 200 ° C
I en middels stor bolle blander du kikertmel, olivenolje, vann og salt. Rør til alt er blandet godt sammen. Deigen skal være klebrig.
Legg bakepapir på stekebrettet og pensle det med olje hvis nødvendig. Form deigen til en passe stor, rund pizzabunn.
.
Stek den i 15 minutter. ta den ut av ovnen og snu den.
Spre hummus over hele pizzabunnen,fyll den med tørkede tomater, løk, oliven, grillsaus og kikerter. Sett pizzaen tilbake i ovnen og stek den i ytterligere 15 minutter.
Ta pizzaen ut av ovnen og sett den til avkjøling i noen minutter.
Dryss med friske grønne urter som basilikum eller mynte. På toppen heller du en “sving” med olivenolje eller en annen god urte- eller chiliolje.