Ingredienser
Cashew og Majones:
1 kopp rå cashewnøtter, bløtlagt i 2-8 timer (gjerne over natten), husk å skylle dem godt.
3 ss sitronsaft
2 ss eplesidereddik
½ teskje himalayasalt eller havsalt
6 ss vann
2-3 teskjeer gul pesto
Linser og poteter:
½ kopp linser, plukket renses og skylles godt
700 g minipoteter, vasket og dampet
2 ss eplesidereddik
¼ teskje himalayasalt eller havsalt
Grønnsaker:
2 gulrøtter, renset, skrelt og skåret i tynne strimler
300 g asparges, renset og skåret opp i mindre biter.
6-7 medium reddiker, vasket godt, renset og skåret i tynne skiver
1/3 kopp (0.75 dl) ferske friske basilikumblad, skåret i tynne remser
1/3 kopp (0.75dl) ferske persilleblader, grovhakket
1 ½ ss hakket fersk sjalottløk
¼ ts himalayasalt eller havsalt
¼ ts nykvernet sort pepper
Smak til med krydder etter at salaten har hvilt seg i en times tid.
Forberedelser
Cashew Majones:
Plasser alle ingrediensene i en kraftig blender og kjør alt sammen til en glatt “majones”.
Linser + poteter:
Legg linsene i en liten kjele med kaldt vann, slik at de er godt og vel dekket av vann. Jeg brukte ½ kopp tørket linser og 2 kopper vann. Kok opp vannet. Så snart det begynner å koke, senkes varmen til medium / medium lav. Linsene skal kokes i 15-20 minutter. Test noen få linser om gangen for å sjekke om de er ferdig kokte. De skal gi litt tyggemotstand, men de skal ikke kokes så lenge at de sprekker. Skyll linsene med kaldt rennende vann og rist ut vannet før du legger linsene over i potetskålen.
Damp potetene (med skallet på) i en stor kjele Pass på at potetene ikke tørrkoker. Dampkok potetene til de er møre, men ikke så lenge at skallet sprekker. Tilsett eddik og salt i en stor glassbolle og sett den tilside mens potetene koker seg ferdig. ta poteten opp av kjelen og skjær dem i to mens de fremdeles er varme.Ha alle potetene opp i bollen og “kast” dem rundt i eddik og saltblandingen. La de ligge i bollen med eddik mens du tilbereder de andr ingrediensene.
Grønnsakene:
Damp aspargesbitene i 30 sekunder. Ha aspargesen rett opp i iskaldt vann etter 30 sekunder for å stoppe kokeprosessen. Tørk dem forsiktig med et rent oppvaskhåndkle og legg dem oppi potet/linsebollen.Tilsett resterende ingredienser til bollen. Hell cashew majonesen over salaten. Bruk en slikkepott til å forsiktig blande alle ingrediensene sammen.
Dekk til med folie eller plastfolie og la salaten hvile i kjøleskapet i 1 times tid for å la smakene komme sammen og blande seg. Salaten kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 1 dag.