Hvordan fremstilles våre Natural Grown kosttilskudd?
Svaret er at vi ikke fremtiller dem, de dyrkes frem.
Essensielle næringsstoffer (vitaminer, mineraler og urter) gror samen med mat (frukt og grønnsaker) i en prosess som transformerer dem til ekstremt næringsrik og biotilgjengelig "paste" som er lett opptakelig av kroppen.
Dette er hemmelighetetn Natural Grown kosttilskudd.
Se VITENSKAPEN - Hvorfor de er så gode
Se alle Natural Grown Nutrition produkter
Lettopptakelig for kroppen
Din kropp betrakter Natural Grown kosttilskudd som mat, hvilket gjør at næringsstoffene opptas usedvanlig godt.
Våre naturlig dyrkede næringsstoffer tilføres kroppen i form av mat. Forskning viser at denne intelligente prosessen sikrer at næringsstoffene absorberes eksepsjonelt godt. Faktisk er det dokumentert i litteraturen at en sammenligning mellom Natural Grown Sink og dets syntetiske motstykker, Natural Grown-versjonen hadde et 75 % større opptak over lengre tid.
I naturen trekker planter næringsstoffene opp av jorden for å vokse og trives. Når disse næringsstoffene befinner seg i jorden, er de i en såkalt “organisk” form. Når de trekkes opp av jorden gjennom plantens røtter og metaboliseres til en helt annen struktur, omdannes de til plante bundne former. Denne omdannelsen har ikke bare endret næringsstoffenes kjemiske struktur, men de er også uløselig forbundet til plantens cellestruktur og er nå kombinert (smeltet sammen ) med mange andre nyttige fødevare komponenter. Disse kalles for “kofaktorer”.
Vi kan ikke utføre denne omdannelsen av næringsstoffer selv, det er vi avhengig av at plantene gjør for oss. NATURAL GROWN prosessen kopierer denne naturlige prosessen, slik at vi får vitaminer og mineraler i en organisk, levende, “raw” og lettopptakelig form som kroppen kjenner igjen som mat.
Målrettet
NATURAL GROWN prosessen produserer næringsstoffer i et “matkompleks” som hjelper kroppen din til å levere næringsstoffene dit de skal i kroppen.
Naturen er oppfinnsom og den helsemessige fordelen ved næringsstoffene kommer ikke bare fra næringsstoffet alene, men også fra “kofaktorene” i den naturlige kilden. Uten disse kofaktorene oppfattes næringsstoffet som fremmed av kroppen, fordi den ikke er i en naturlig tilstand (form). La oss bruke en appelsin som eksempel. En appelsin inneholder rikelig med C vitaminer, men når vi spiser den så er det ikke bare C vitaminene vi får i oss. Sammen med vitamin C får vi også en masse andre aktive komponenter som hjelper oss med å få C vitaminet til de cellene i kroppen som har mest behov for C vitaminene. Denne naturlige retningsbestemmende effekten betyr at det kun er behov for mindre doser av NATURAL GROWN næringsstoffer for å oppnå den samme virkningen.
Langtidsvirkning
Næringsstoffene forblir i kroppen lengre og utnyttes derfor bedre.
Ifølge en studie i American Journal of Clinical Nutrition ble NATURAL GROWN C vitamin bedre tatt opp av kroppen og beholdt der lengre enn syntetisk askorbinsyre. Denne langtidsvirkende effekten betyr at de høye dosene med syntetisk kosttilskudd ikke er nødvendig, og mesteparten av syntetiske næringsstoffer skilles faktisk ut i urinen. Akkurat som med alt annet i naturen er det en balanse mellom kroppens prosesser, hvilket betyr at det å ta et spesifikt næringsstoff i en høy konsentrasjon kan minske opptaket av et annet. Dette er aldri et problem med de lave dosene i naturlig form i våre NATURAL GROWN kosttilskudd.
Effektiv
Våre NATURAL GROWN næringsstoffer har en systemisk virkning på kroppen, den gir med andre ord “næring til hele kroppen”.
Når et næringsstoff, i syntetisk og isolert form metaboliseres, betyr det at cellene bruker usedvanlig mye dyrebar energi. Våre næringsstoffer er naturlig “phosphorisert”. Dette er en prosess som gjør at planten selv utfører, og som medfører at kroppen selv kan styre hvor næringsstoffene skal brukes. Resultatet er at næringsstoffene brukes både mer effektivt og virkningsfullt, samtidig som kroppen har mere energi til overs til andre viktige oppgaver.
NATURAL GROWN har en påvist virkning i kliniske forsøk, i motsetning til syntetiske isolerte næringsstoffer. En undersøkelse i Journal of Medicinal Food viste signifikant reduserte triglyseridnivåer i motsetning til syntetisk, isolert askorbinsyre og E vitamin.
NATURAL GROWN prosessen
Trinn 1: Kilden til ingrediensene
Vi starter med 100% naturlige ingredienser fra whole-food kilder vi kjenner, og stoler på.
Så tar vi disse ferske whole-food ingrediensene, og reduserer den til en masse (paste) av rene varer. Alle delene av fødevaren er like viktige, så ikke noe blir utelatt, hverken fruktkjøtt, kjerner eller noe annet.
Valget av fødevare bestemmes av hvilket næringsstoff vi ønsker å fremstille. Vi bruker for eksempel sitrusfrukter til C vitamin og gulerotkonsentrat til betakaroten. Alle våre startingredienser kommer fra kilder vi kjenner og stoler på. Alt som inngår i våre kosttilskudd blir strengt kontrollert for å sikre at de ikke inneholder spor av pesticider eller herbicider, med andre ord, alt det, som ikke er garantert økologisk.
Trinn 2: Forsterket
Ingrediensene fra alle fødevarer reduseres deretter til en masse (paste) og berikes, eller forsterkes med svært nyttige næringsstoffer.
Når vi har utviklet vår næringsrike masse, metter og beriker vi det varsomt med en optimal mengde med vitaminer og mineraler. Vitaminene og mineralene vi bruker blir intelligent forbundet, til et naturlig forekommende protein (glykoprotein) som fødevaren gjenkjenner og godkjenner i sin matrix - den delen av fødevaren som utfører den intelligente metaboliseringen.
Forsterkningen skjer forsiktig og grundig, med vekt på å tilsette helt riktig mengde uten å risikere “overmetning” av fødevaren. Tilsetningen av mineralsalt skjer ved cellenes naturlige “modningsprosess” når fødevaren er mest mottakelig.
Trinn 3: Dyrking
Næringsstoffene innlemmes i hele fødevaren i en prosess som tar opp til 72 timer for å skape en ekstra nærende fødevareingrediens.
I løpet av disse 72 timene, metaboliseres og inkorporeres vitaminet eller mineralet i fødevaren og binder seg til sine cofaktorer. Disse kofaktorer (som lipider, proteiner, antioksidanter, SOD, og betaglukaner) er nå så tett bundet at de ikke lengre kan separeres (deles).
Denne prosessen aksellereres ikke og oppvarmes ikke på noe tidspunkt, så metaboliseringen finner sted i samme tempo som det gjør naturlig, med renset vann - aldri med kjemiske stoffer. Det anvendes ikke temperaturer over 32,5 grader i noen deler av hele NATURAL GROWN prosessen. Det sikrer kvaliteten, og at kofaktorene forblir intakte. Det betyr også at vårt sluttprodukt kan klassifiseres som “raw food”.
Trinn 4: Innhøsting
Til slutt spraytørker vi næringskomplekset med filtrert luft for å skape pulveret som skal i kapslene. Vi tester fødevaren regelmessig under prosessen for å oppnå den høyeste mulige næringsverdi.
Neste trinn er å høste det næringsrike plantekonsentratet, før det forberedes til innkapsling. Kapslene har et garantert standardisert næringsinnhold.
I den avsluttende fasen av NATURAL GROWN prosessen, tilsettes et spesielt plantebasert enzym, som inaktiverer proteinene i plantens cellevegger. Sluttresultatet vil bli et hypoallergent produkt, og dermed er det velegnet til mennesker som er laktoseintolerante, og til de med candida overvekst.
Plantekonsentratet som er vitamin og mineralforsterket, vaskes deretter syv ganger med renset vann, og tørkes skånsomt med filtrert luft (uten noen former for oppløsningsmidler), og er nå klart for innkapslingen. Ingen fyllstoffer, bindemidler eller konserveringsmidler er eller blir på noe tidspunkt tilsatt.
Vi tester hvert enkelt parti for å sikre at de ikke inneholder giftige tungmetaller, plantevernmidler eller andre giftstoffer, både i begynnelse og i slutten av hele prosessen.
Se VITENSKAPEN - Hvorfor de er så gode