Vi føler egentlig ikke at dette trenger mye mer forklaring, men hvis du trenger et lite push for å lage dem… så er de også rå, glutenfrie og fri for raffinert sukker! Smell den sammen i en fei, og nyt den doble sjokoladekaken med et glass iskald plantebasert melk, eller en kopp rykende varm økologisk kaffe… Fordi du fortjener det!
Ingredienser
brownies:
2.4 dl havremel (eller annet glutenfritt mel)
2.4 dl valnøtter, bløtlagt i minst 4 timer
0.6 dl yaconsirup, honning, lønnesirup, kokossirup eller agave
1 ss chiafrø
2 ss carob pulver
1 ss kakaopulver
Litt himalayasalt eller havsalt
2 ss kokosolje
2 ss hampfrø
1 ts vaniljepulver
Glasur:
2 ss smeltet kokosolje
2 ss yaconsirup, honning, lønnesirup, kokossirup eller agave
1-2 ss kakaopulver
Topping:
1 ss hampfrø
1 ss hvit sesamfrø
Forberedelse
Lag brownies:
Bland alle ingrediensene sammen i en foodprosessor og prosess inntil alt blir en stor sjokoladekule som svirrer rundt der inne. Press deigen ned i en kakeform som er kledd med bakepapir, og la den hvile i kjøleskapet til deigen har stivnet (blitt kald).
Lag frosting:
Rør alle ingrediensene sammen -sjokolade! Hell den over den kalde sjokoladedeigen, dryss hampfrø og hvite sesamfrø over og la det stå i kjøleskap til glasuren har herdet seg. Skjær den opp i små firkanter, og spis til du ikke orker mer!