Natur informasjon

17 Mar.

Oppskrifter Middag

0

Denne Svart bønne burger oppskriften er så enkel at det er nesten litt pinlig. Du kan røre disse sammen på bare noen få minutter. Burgerne henger godt sammen, så det er bare å legge de inn i et oppvarmet hamburgerbrød og ha på en dasj av din favoritt topping eller saus. Server dem med herlige sprøstekte potetskiver. Vips, så har du laget deg et næringsrikt og smakfullt måltid i en fei!

 

Ingredienser


Black Bean Salsa Burgere:
1 boks økologiske svarte bønner (eller 2 kopper kokte tørre bønner)
1,2 dl (½ kopp) havregryn
1,2 dl (½ kopp) mel
0,6 dl (¼ kopp) + 2 ss salsa
1 ss valgfri matolje

 

Sprøstekte potetskiver:


2 store bakte poteter, skåret i tynne skiver (gjerne med mandolin)
1/2 ts hvitløkspulver
1 ts tørket persille
3/4 ts tørket oregano
1/2 ts paprika

 

Slik gjør du


Burgerne:

Mos de svarte bønnene i en bolle med en gaffel eller potetmoser. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt sammen. Det er mulig at du kanskje må tilsette til mer mel, det avhenger av konsistensen på salsaen du bruker.

 

Tilsett gjerne melet en ss av gangen om nødvendig, og rør godt mellom hver gang.

Hvis blandingen virker tørr kan du tilsette en ss med salsa om gangen, rør godt etter hver gang. Del deigen i 4 like deler, lag fire store burgere og legg alle på en stor tallerken. La burgerne ligge i kjøleskapet i ca 20 minutter. Dette er selvfølgelig valgfritt, men det vil gjøre at deigen “setter seg” bedre og vil gjøre at den holder seg sammen. Hvis du ikke har tid til dette, hopper du bare over det.

 

Varm olje i panne på middels varme. Stek hver burger i 3-4 minutter på hver side, til de er lett brunet og sprø på utsiden. Legg de ferdige burgerne inn i et oppvarmet hamburgerbrød og ha på en dasj av din favoritt topping eller saus…... og nyt!

 

Sprøstekte potetskiver:
Forvarm ovnen til 230 grader C. Dekk stekebrettet med bakepapir eller aluminiumsfolie og spray eller pensle med olje hvis det er nødvendig.
 

Spre potetskivene jevnt utover på stekebrettet, ikke la dem overlappe hverandre.
Stek i 20-30 minutter. Snu potetskivene etter 10-15 minutter, eller når du ser at de er ferdige på ene siden.

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.