Detaljer
Kursholder og veileder
Jacob N. Germain CEO @Roots & Culture
Hva lærer du?
⏣ Kunnskap og innsikt i Norsk folketradisjon og bruk av urtene som en essensiell kilde for mat og næring i folkemedisin.
⏣ Hvordan identifisere ulike trær, planter og busker i naturen.
⏣ Fremgangsmåter for utvide forståelsen om hva urtene egentlig er.
⏣ Hvordan og hvorfor plantene virker på kropp og sinn.
⏣ Hvilke planter i naturen som kan brukes, og hvilke som evt. bør unngåes.
⏣ Hvordan tilberede ulike deler av en urt som rot, stilk, blad og blomst.
⏣ Hva de ulike urtene kan brukes til som mat, stoff og stil, verktøy, osv...
⏣ Lære mer om naturen og hvilken enorm ressurs det er, og har vært gjennom tidene.
⏣ At Naturen er den store læremester
og mye mer..
Målet er å gi deg en dypere forståelse av naturen og vår naturlige tilstedeværelse i den, som en del av den. Vi deler innsikt i den naturlige intelligens vi mennesker er utstyrt med for å analysere planter gjennom sanseintrykk og opplevelsen av naturen. Samtidig som vi utforsker moderne vitenskap, bruk av virkestoff fra planter i skolemedisin, samt definisjoner og begreper. Hovedpoenget er å av-kompliserer og gjøre deltakeren mer komfortabel med enkle metoder slik at du kan enklere kan implementere det du lærer inn i egen hverdag.
Program:
⏣ Dag 1
12:00 - Oppmøte
Vi tar oss tid til å lande, finne roen og koble oss inn i naturens omgivelser.
13:00 - Urtevandring
Vi vandrer og utforsker det fantastiske mangfoldet av ville vekster som naturen byr på i det frodige landskapet. Vi bruker dagen på å kartlegge hvor de ulike vekstene befinner seg og høster inn de urtene som vil være relevant og forske på videre i del 2.
16:30 - Matkurs med ville vekster
Etter vandringen får innføring i hvordan lage utrekk/avkok med ville vekster og hvordan du kan bruke vekstene som ingredienser. Vi lager sweet potato coconut curry der vi tar i bruk mange av vekstene vi har plukket underveis.
18:00 - Middag
Vi spiser hjemmelaget plantebasert "soul food" med lokale grønnsaker og ville vekster. Inkluderer også alkoholfri villgjæret drink til maten.
20:00 - Bål kos
For de som ønsker å overnatte (se info nedenfor for overnatting)
⏣ Dag 2
09:00 - Frokost
(for de som har booket losji)
10:00 - introduksjon til del 2.
Analyser og redegjørelse av virkestoff, egenskaper, bruksområder, metoder for behandling og personlige erfaringer med de vekstene vi plukket i dag 1. Dagens erfaringer og går videre til videreformidling om virkestoff, næringsstoff, ulike plantemedisin systemer og fremgangs metoder.
14:00 - Lunsj
Lett plantebasert lunsj med ville vekster og lokale grønnsaker. Inkluderer også alkoholfri villgjæret drink.
15:00 - Avslutning
Vi avslutter mykt og avslappet med god tid til å absorbere alle de nye erfaringene vi har tilegnet oss iløpet av helgen.
Tilleggsinformasjon
Produsert i land | Norge |
---|
Omtaler
Omtaler fra kunder
-
Ved urtevandring helgen 28. og 29. mai i Sande.
Omtale av Trine Ellingsen (bakgrunn innen ernæring)om 31.05.2022Hei, en flott helg og kurs i naturens spisekammer som ga hva det lovte. En kursholder og veileder som nettopp avkompliserte og inspirerte til videre utforsking. Føler det er trygt og implementere bruken av ville vekster i egen hverdag på en lett måte, samt henvisning til kilder for videre bruk. Tusen takk til kursholder for en inspirende helg hvor det også er god tid til egenrefleksjon i et hyggelig og sosialt miljø.