Tips og råd ved spiring
Spiring øker frøets proteininnhold
Ved spiring vekkes frøet fra sin sovende tilstand, komplett med alt sitt potensiale. Under spiring begynner frøet å bygge alle reservene planten trenger for sin fremtidige vekst.
Spiring øker frøets proteininnhold og enzymer kutter disse proteinene i mindre byggeklosser kalt aminosyrer, noe som gjør det mye lettere for fordøyelsessystemet å ta opp. Noen av disse aminosyrene kalles essensielle fordi vi kun får dem av maten vi spiser.
Mer vitaminer og mineraler
Spirede frø øker dermed proteininntaket i kroppen. Men det har også andre fordeler. Det øker mengden vitaminer og mineraler kraftig samtidig som de ødelegger «anti-ernæringsmessige» forbindelser som fytinsyre.
Disse forbindelsene virker ved immobiliserende mineraler og hidrer oss i å assimilere dem og dra nytte av deres godhet. Ved å ødelegge dem øker spiring både vitamin og mineralinntak fra maten.
Slik blir spirefrø et verdifullt bidrag til vår helse.
Slik spirer du frø:
- Ta en spiseskje frø for hvert brett og la de trekke i et glass med vann over natten.
- Hell frøene dine på brettet over vasken og skyll med kaldt vann.
- Sett deretter de to skuffene på dreneringsstativet og dekk dem med lokket.
- Med lokket på, skyll dine to skuffer med frø to ganger om dagen, morgen og kveld under rennende kalt vann i cirka ett minutt.
- Stable så dreneringsskuffene i stativet i 15 til 20 minutter til det gjenværende vannet er borte.
- Gjenta punkt 4 og 5 i så mange dager som frøene må spire. Se informasjon på pakken.
Se instruksjonsvideo: