Detaljer
Hirse regnes som en av de eldste kornsortene – faktisk tror man at hirse var noe av det aller første som menneskene startet med å dyrke. Hirse var lenge et viktig næringsmiddel rundt omkring i Europa, men på begynnelsen av 1800-tallet ble den utkonkurrert av poteten. I de senere årene har imidlertid stadig flere gjenoppdaget denne næringsrike og anvendelige kornsorten.
Hirse er særlig rik på kisel (silisium) og inneholder også mye magnesium, fosfor, kalium, jern og fluor. Fettinnholdet er omtrent som hos havre. Hirsemel er helt glutenfritt og er derfor et godt alternativ for deg som er på jakt etter glutenfrie matvarer.
INGREDIENSER
Økologisk dyrket Hirse
Næringsinnhold per 100 g
Energi 1493KJ/357kcal
Fett 3,9g
Hvorav mettede fettsyrer 0,9g
Karbohydrater 69g
Hvorav sukkerarter 1,5g
Protein 11g
Salt 0,01g
Tilleggsinformasjon
Merke | Biogan |
---|---|
Avansert filter | Økologisk, Vegan, Sukkerfri, Glutenfritt |
Ingredienser | Økologisk hirse |
Produsert i land | Norge |
Best før dato | 15. nov. 2024 |