Detaljer
Glutenmel (eller hvetegluten) er hvetemel der mesteparten av karbohydratene er fjernet, slik at man sitter igjen med hveteproteinet.
- Kjøtterstatning
- Tilføyer ekstra gluten
- Lite karbohydrater
Proteinrikt mel som gir konsistens og smak til kjøtterstatninger (ved å lage seitan) eller for å tilføre ekstra gluten til brød laget på mye hele korn.
Glutenmel er hvetemel der mesteparten av karbohydratene er fjernet, slik at man sitter igjen med hveteproteinet.
Næringsinnhold per 100 g
| Beskrivelse | Goodlife glutenmel 1 kg |
| Energi | 1778 kJ / 425 kcal |
| Fett | 2 g |
| Hvorav mettede fettsyrer | 0 g |
| Karbohydrater | 14 g |
| Hvorav sukkerarter | 1,6 g |
| Protein | 79 g |
| Salt | < 0,5g |
Bruksanvisning: 1-2 % av melvekten. (I Grahambrød og fiberholdig brød bør tilsetningen være 2-4 % av
melmengden).
Tilleggsinformasjon
| Merke | Good Life |
|---|---|
| Avansert filter | Vegan |
| Ingredienser | HVETEgluten. Inneholder gluten |
| Produsert i land | Norge |
| Best før dato | 31. des. 2026 |






