Flere visninger

Fermenteringspakken - spar 10%kr 829,15

Pris som konfigurert: kr 721,00

På lager

Leveringstid 1-3 dager

Details:

Denne pakken inneholder 1stk probioform og 1 stk boken "Fermentering" av Gry hammer. En ekstra fermenteringsmal med probiotika følger også med på epost når du har kjøpt pakken. Tilbudet varer så lenge varelageret rekker.
kr 829,15

Pris som konfigurert: kr 721,00

kr 829,15

Pris som konfigurert: kr 721,00

Alternativer

* Påkrevde felt

Pris som konfigurert: kr 721,00

Detaljer

Om boken

Fermentert mat og drikke er glemte matskatter som byr på nydelige smaker. Fermentering er naturens egen måte å konservere mat og drikke på, og også den beste metoden for å sikre en sunn tarmflora og god helse. Norges guru på området, Gry Hammer, byr i denne boka på over 100 spennende og næringsrike oppskrifter som gir hele familien herlige smaksopplevelser, masse energi, god fordøyelse og sterkere immunforsvar.

Ta en titt på You Tube filmene til Gry Hammer her:

Gry Hammer frister med sunne, enkle og smakfulle oppskrifter på blant annet surdeigsbrød, is, vafler, appelsinmarmelade, ketsjup, kombucha-te og yoghurt. Forfatteren bruker rene, ubearbeidede råvarer og beskriver på enkel måte hvordan man tilbereder alt fra bunnen av. Hun gir deg også en grundig innføring i hva fermentering er, forklarer de ulike gjæringsprosesser som er i sving, og hvorfor denne metoden er så helsebringende. 

Hva er fermentering? Vi har lange tradisjoner for fermentert mat og drikke. Det var på denne måten vi i gamle dager laget blant annet surkål, øl, spekemat og ost. Et annet ord for fermentering er melkesyregjæring. Når vi i dag kjøper varer som tidligere var fermentert, er de ofte pasteurisert og tilsatt eddik, sukker og salt for å etterligne den opprinnelige smaken. Dermed er ikke de ernæringsmessige kvalitetene lenger til stede og har ikke den gode effekten på helsa. 

Hvorfor fermentere? Hele én million nordmenn lider av irritabel tarm. 70 prosent av immunforsvaret vårt ligger i mage- tarmsystemet, og det er viktig med en sunn og variert tarmflora for å sikre god helse. Ved å fermentere mat og drikke får du:

 • god fordøyelse

 • optimalt næringsopptak

 • sterkere immunforsvar

 • bedre hukommelse

 • bedre humør

Gry Hammer er matentusiast, blogger og forfatter. Gammel matkultur og glemte matskatter er hennes varemerke, og hun reiser land og strand rundt for å holde sine populære foredrag og kurs om fermentering. Hun blir også benyttet av flere undervisningsinstitusjoner i Norge. Les mer om Gry Hammer på hjemmesiden hennes. På bloggen Fra jord til bord finner du fristende oppskrifter og gode tips om fermentering.

 

Årets beste kokebøker 05.12.2016

Ulike fermenteringsteknikker er tatt frem fra glemmeboken i de siste årene og er blitt en motesak på linje med surdeigsbaking og ølbrygging. Denne boka er ikke noe motejåleri. Her formidles konkrete oppskrifter og fremgangsmåter i tillegg til premissene for de grunnleggende teknikkene på en forståelig og smittende måte under mottoet glade tarmer, gode smaker.OLE JACOB HOEL, Adresseavisen

 

Gry Hammer er forfatter av flere mat- og helsebøker, matentusiast, blogger, yogalærer og guruen på fermentering og kraftkoking i Norge. Hun er lidenskapelig opptatt av å ivareta hele mennesket. Hun er kjent for sin tidvis skarpe penn og sine inspirerende foredrag, kurs og online-kurs. Gry driver nettstedet gryhammer.no og fikk Matprisen 2017 Årets blogger for bloggen fra jordtilbord.no.

 

Om Probioform

Probioform - Probiotisk drikk/tilskudd med effektive mikroorganismer

Innhold per ml: minimum 10 000 CFU/ml ved tappetidspunktet.


Probioform er et kosttilskudd for å bygge opp tarmfloraen igjen. Den inneholder en unik blanding av mikroorganisker som melkesyrebakterier, urbakterier og sunn gjærssopp. Den inneholder også B vitaminer, Q10, vitamin K, Lykopen, Vitamin A, essensielle aminosyrer, enzymer og antioksidanter.Probioform balanserer og minsker mengden med uheldige tarmbakterier, og er veldig effektiv ved behandling av kandida. Bak produktet ligger mange års forskning av Dr. Higa fra Japan. Probioform er produsert i Dr. Higas laboratorier, og er av svært god kvalitet. Har ett årsholdbarhetstid og kan stå  i romtempratur også etter åpning.

 

Probioform er et flytende aktivt bredspektret probiotikum med tre hovedkomponenter: Melkesyrebakterier, villgjær og enzymer som raskt bygger opp den naturlige tarmfloraen. 


Melkesyrebakterier kalles de bakterier som støtter kroppens arbeid i å forbrenne og spalte mat og produksjon av enzymer og enkelte vitaminer. Det normale menneskets fordøyelseskanal inneholder ca. 400 forskjellige typer melkesyrebakterier. Et høyt innhold av melkesyrebakterier hindrer og minsker framveksten av skadelige bakterier og fremmer et friskt fordøyelsessystem. Melkesyrebakterier har alltid levd og virket i symbiose mellom planter, dyr og mennesker.


Melkesyrebakterier finnes overalt i naturen, framfor alt på grønne blader, i frukt og nøtter. I vår matkultur finner vi dem først og fremst i ubehandlede økologiske matvarer, men også i enkelte oster og melkeprodukter. Den naturlige måten å få i seg melkesyrebakterier har vært via mat.Her er noen av de kjente egenskapene ved Probioform:

 • Enzymene i Probioform og styrking av de gode bakteriene i tarmen, kan bedre fordøyelsen. Både hjelpe oss å fordøye maten lettere og å øke opptaket fra maten
 • Styrker immunforsvaret. Ca 70% av immunforsvaret vårt er påvirket av tarmfloraen vår.
 • Kan hjelpe kroppen å gjenvinne balanse ved kandida (sopp) overvekst. Ved å styrke kroppens eget immunforsvar og å styrke kroppens gode bakterier.
 • Kan minske betennelser i tarmen. En tarm med fungerende tarmflora hjelper til ved dannelsen av serotonin og melatonin.
 • Inneholder mye antioksidanter

Flere bruksomeråder:

 • Probiotisk supplement, ta 30 ml 2 ganger per dag, blandet i et glass med vann. Eller i sterkere doser som en kur etter antibiotika behandling, ved kandida overvekst eller for å styrke immunforsvaret.
 • Til å vaske grønnsaker som ikke er økologiske, da den kan bryte ned pestisider og også fjerner usunne bakterier. 5 ss blandes i ca 1,5 - 2 liter med vann. Grønnsakene bløtlegges i minimum 20 min.
 • Kan brukes til å lage yogurt av bokhvete, kokosmelk, nøttemelk eller annet. Noen fermenterer også sin smoothie med Probioform over natten for å skape den mest optimale drikken, full av gode bakterier.
 • Kan brukes til å forbedre drikkevannet. Tilsett 1-5 ml per liter vann.

 


Oppskrift

Probiotiske sylteagurker og sauerkraut


Dette er raw food på det sunneste! Smakfullt og en fantastisk måte å få i oss ?probiotika på.  Disse fermenterte agurkene inneholder ikke sukker, slik som sylteagurker vanligvis gjør, og de smaker minst like godt. De er fulle av gode, immunstyrkende bakterier og har et bredt spekter av probiotika siden det er brukt Probioform, som er den mest kraftfulle probiotikaen på markedet. Undersøkelser viser at gravide som spiser probiotika og fermentert mat kan få barn med bedre immunforsvar.Fremgangsmåte:
-Finn glasskrukker med lokk, steriliser de i kokende vann
-Skjær agurker i litt tykke skiver. Denne oppskriften er til 2 store agurker.
-8 stk Laubergblader
-Litt frisk dill
-2-3 ss sort hel pepper
-Fyll glasskrukkene med agurk og legg urter og krydder innimellom. Legg agurkskivene så tett du kan.Lag en blanding av:        
Vann med 2 % havsalt og 1,5 ss Probioform. Helles over agurker og urter/krydder.

All agurk skal være dekke av væske. Krukkene skal lukkes med lokk og sylte agurkene er ferdige etter ca. 7-10 dager i romtempratur.

Sett de så i kjøleskapet. Smak på de underveis, det kan varier litt når det er ferdige. De har lang holdbarhetstid, kan stå i flere år.

Tilleggsinformasjon

Produsert i land Norge