• 100 % naturlig 100 % naturlig
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan

Cocosa - Økologisk pure kokosolje uten kokossmak - 500ml1

kr 129,00

På lager

Leveringstid 1-3 dager

Details:

Ren, rå, økologisk, kaldpresset kokosolje. Den er smaksnøytral, det vil si at den ikke smaker av kokos.

Den optimale stekeolje.

Tåler høye temperaturer uten å bli ødelagt.
Ingredienser:

Økologisk kokosolje

Detaljer

Ren, rå, økologisk, kaldpresset kokosolje uten kokossmak.

Den optimale stekeolje. Denne oljen er smaksnøytral, det vil si at den ikke smaker av kokos.
Tåler høye temperaturer uten å bli ødelagt.

 

 

Kokosoljen har alle næringsstoffer, enzymer, aroma og smak fra kokosnøtten intakt. Kokosolje kan hjelpe med å styrke immunforsvaret og opptaket av fettløselige vitaminer. Kokosolje har også anti-inflammatorisk effekt; betennelsesforebyggende og -dempende. Ferskhetsgraden av denne oljen vi selv importerer er svært god og en av de beste kokosoljene Altshop har testet ut til nå. Det anbefales sterkt å ta kokosolje sammen med vitamintilskudd, spesielt D-Vitamin D3 som nyttiggjøres best ved inntak sammen med oljer.


Kokosnøttolje (extra virgin) er rå og kaldpresset. Kokosnøttolje består av 90 prosent mettet fett. Dette er en høyere andel fett enn vi finner i f.eks smør (64 prosent) og fett fra storfe (40 prosent). Det som skiller kokosnøttolje fra andre typer mettet fett, er at det har en særlig positiv effekt på det gode HDL-kolesterolet.

 

Hvert sekund foregår det millioner av prosesser og reaksjoner i kroppen som er avhengige av fettsyrer; deling og fornying av cellene, tilførsel og lagring av energi i cellene, hormonsystem, hjernefunksjoner og nervesystemet, huden og synet. Fettsyrer har mange forskjellige funksjoner og er like viktige som proteiner og karbohydrater.

 

Kokosolje eller kokosfett er vegetabilsk olje som utvinnes av kopra, fruktkjøttet i kokosnøtten. Kokosolje er en viktig ingrediens i margarin, såpe, shampoo og ulike salver og kremer.

 

BRUK

Egner seg ypperlig både på brødskiven, i smoothies, i kaker og kjeks, og til steking, baking og frityrsteking. Dette er kanskje den beste oljen du kan bruke til steking og oppvarming fordi den har et høyt kokepunkt, og det skal mye til før den omdannes til transfettsyrer. Den er også fin til utvortes bruk på hud og hår. De mange bruksområdene kan du lese om mange steder på Internett hvis du søker.


Stadig flere følger den "lavglykemiske vei": Mer fett og protein og færre karbohydrater. Kokosolje er selvskreven som basisolje i dette kostholdet. Med over 60 % mellomlange, mettede fettsyrer øker kokosolje fettforbrenningen, stimulerer stoffskiftet og gir energi og metthetsfølelse som varer lenge. Den øker også opptaket og utnyttelsen av de essensielle Omega 3 og 6 fettsyrene, og gir i tillegg en rekke andre helsefordeler.

 

 

NØKKELEGENSKAPER

Betennelsesdempende
Soppdrepende, kan forhindre soppinfeksjoner
Styrker immunforsvaret
Har en mild antiviralt og antibakterielt middel
En fantastisk kilde til energi
Kan senke kolesterol
Støtter hormonsystemet
Kan bidra effektivt i kampen mot diabetes
Kan bidra til vektnedgang fordi den kan holde sultfølelsen under kontroll, øke stoffskifte,akselerere fettforbrenning og øke insulinfølsomheten til musklene. NB; kokosolje hjelper deg ned i vekt kun om du bytter den ut mot mindre sunne fettyper
Beskytter mot solskader fordi den inneholder naturlig solfaktor
Bidrar til at huden din ser yngre og friskere ut
Gir glansfullt hår
Har høyt kokepunkt
Kan brukes til hjemmelagede såper, tannkrem, deodoranter, massasjeolje, sminkefjerner og stort sett de fleste personlige pleieprodukter

 

AKTIVE INGREDIENSER

Kokosolje inneholder en lang rekke mettede fettsyrer som; Laurinsyre, Myristinsyre, Kaprylsyre, Kaprinsyre, Palmitinsyre, Stearinsyre og Kapronsyre Disse er her rangert etter mengden i 100 g kokosolje. Den viktigste av disse fettsyrene er;

 

KAPRYLSYRE

Også kalt oktansyre, er en medium kjedet fettsyre som finnes naturlig i kokosolje, palmekjerneolje, smør, samt i menneskelig morsmelk. Inneholder anti-inflammatorisk (betennelsesdempende) og anti-bakterielle egenskaper. Den har betydelige anti-fungale (soppdrepende) egenskaper. Forskning viser at den "løser opp" gjærens cellevegger og trenger seg inn og dreper soppen. Det har vist seg å bidra til å opprettholde veksten av gunstige, "vennlige" bakterier (melkesyre) i mage-tarmkanalen.

 

OMEGA - 9 - en enumettet fettsyre.

Dette er ikke en essensiell fettsyre, men den er viktig for;
Å bidra til å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer og hjerneslag. Det har vist seg å øke HDL (det "gode" kolesterolet) og lavere LDL ("dårlig" kolesterol) og dermed fremme fjerning av blodplater i veggene i blodårene, noe som kan føre til hjerteinfarkt og kardiovaskulære hendelser.
Lavt blodtrykk (systolisk og diastolisk)
Beskytter cellemembraner
De har en anti-inflammatorisk virkning.

 

OMEGA - 3 ALA - en flerumettet fettsyre

En viktig essensiell fettsyre som kroppen ikke lager selv, dvs at vi trenger rikelig med omega 3 tilførsel gjennom kosten. Kokosolje er et fantastiskt omega 3 tilskudd.
Hovedfunksjonen til omega 3 er å bygge og reparere celler, regulere blodtrykk, regulere nyrefunksjonen og sørger for at immunsystemet virker. Det reduserer også risikoen for blodpropper ved å redusere blodets evne til å leve seg. Omega 3 er viktig for fostre og barn som vokser og utvikler seg. Er betennelsesdempende og smertelindrende, og derfor viktig å tilføre ved alle typer autoimmune lidelser som; leddgikt, diabetes, hjerte/kar sykdommer og alle typer hudlidelser (for å nevne noen).

 

ANBEFALES FOR

Alle kan med fordel bruke ren, rå, økologisk kaldpresset kokosolje. Like fin til babyer, små barn tenåringer og voksne. Egnet for vegetarianere, veganere og alle som ønsker seg en naturlig livsstil med ren, naturlig mat og rene personlige pleieprodukter.

 

BRUKES TIL

Kroppen trenger “gode” fettstoffer til de fleste prosesser som foregår inne i oss mennesker.
Alle vitale organer og kanskje spesielt hjernen vår er helt avhengig av riktige fettstoff for at den skal fungere optimalt. Alle cellene i kroppen har en membran eller en hinne som består av fettstoffer. Disse krever et kontinuerlig vedlikehold og tilgang til sunne fettstoffer som er sammensatt på en slik måte som nettopp kokosoljen er.
Studier viser at kokosolje styrker immunforsvaret ved å øke antallet hvite blodceller, som har som jobb å bekjempe virus og infeksjoner.
Styrker generelt immunforsvaret ved å “hjelpe” tarmen å ta opp og utnytte fettløslige vitaminer, smører og styrker tarmslimhinnen og fordøyelseskanalen vår.

 

Kokosolje kan hjelpe kroppen å kvitte seg med LDL kolesterol ved å “vaske” åreveggene. LDL kolestrolet kan, i større mengder, forårsake en mengde helseproblemer. Dette forhindrer overflødig kolesterol fra å samle seg opp, som er en av hovedårsakene til hjerte-og karsykdommer.

 

Ved diabetes har kokoslje vist seg å være en raskt-fungerende, langvarig energikilde (i motsetning til raske karbohydrater), som ikke forårsaker for høyt blodsukker, er veldig nyttig for både diabetikere og for helsebevisste personer som ønsker å unngå diabetes. Kokosolje har vist seg å redusere vektøkning hos mennesker med diabetes og de med pre-diabetes. Dette bidrar mye til å forebygge utvikling av diabetes type 2.


I tillegg er det viktig å vite at kokosolje ikke får blodsukkeret til å stige unødvendig høyt og legger ikke press på insulinnivået. På denne måten kan du nyte alle fordelene som kommer fra karbohydrater, og du slipper å bekymre deg for de negative følgene som kommer med overdrevet inntak av karbohydrater eller andre sukkertyper.

 

Kokosolje støtter sunn hormonproduksjon.
Hormoner er kjempeviktige. De påvirker mange ulike prosesser i kroppen, som: vekst og utvikling, fordøyelse (hvordan kroppen din henter energi ut av mat), søvnkvalitet, humør, seksuelle funksjoner og reproduksjon.Kroppen trenger (må ha) riktige fettstoffer for å produsere hormoner. Kroppen består av mettede og umettede fettstoffer, og det er derfor vi tilfører kroppen vår disse fettstoffene for å oppnå optimal hormonproduksjon.

 

Kokosolje styrker immunforsvaret vårt.
Ikke bare er kokosolje en fantastisk kilde til energifremmende, lett fordøyelige og sult reduserende fettstoffer, men det har også kraftfulle antivirale og antibakterielle virkninger.


Komponenter i kokosoljen blir omdannet til en sammensetning kalt monolaurin, som er et antiviralt middel som bekjemper mange typer virus (herpes, influensa, cytomegalovirus, listeria monocytogenes, helicobacter pylori, giardia lamblia og til og med HIV)

 

Dette er bare noen av de mange fantastiske virkningene ren, rå, økologisk kokosolje har. Denne naturlige oljen har vist seg å være en stor velgjører når det gjelder elastisiteten til hud, hår og, ikke minst til blodårene våre.Hud og hår styrkes av denne oljen. Naturlig hud og hårpleie som også er soppdrepende og pleiende. Inneholder ingen skadelige stoffer… kun ren, rå og økologisk pleie for hele kroppen….både utenpå og innvendig.

 


ANBEFALT DAGLIG DOSERING
Det finnes ikke noen anbefalt daglig dosering av kokosolje. Kroppen kan reagere ved at du blir kvalm - dette fordi lever og galle ikke klarer å metabolisere den mengden olje som blir tilført. Da er det bare å trappe ned bruken en periode.

 

 

ANBEFALES VED

Lavt stoffskifte
Redusert skjoldbruskkjertelfunksjon
Lav energi
Overvekt
Diabetes, pre - diabetes
Lavkarbo og ketogene dietter
Eksem, psoreasis, atopisk eksem osv

 

NÆRINGSINNHOLD

Mengde pr 100 gr
Energi (kcal) 862

Fett
Mettet fett 87 gr
Flerumettede fettsyrer 1.8 gr
Enumettede fettsyrer 6 gr
Kolestrol 0 mg
Natrium 0 mg
Karbohydrater 0 gr
Fiber 0 gr
Sukker 0 gr
Protein 0 gr

 

 

 

Tilleggsinformasjon

Merke Cocosa
Avansert filter 100 % naturlig, Økologisk, Vegan
Ingredienser Økologisk kokosolje
Produsert i land Danmark
Best før dato 2. apr. 2023