Flere visninger

  • Naturlig Naturlig
  • Vegan Vegan

Jod tilskudd (iodine) - Høyoppløst flytende - Probioformkr 397,90

På lager

Leveringstid 1-3 dager

Details:

15ml flaske flytende jod tilskudd. Probioform Jod kan være et utmerket tilskudd som hjelper raskt ved forkjølelse og soppinfeksjoner. Jod dreper virus, bakterier, parasitter og sopp. Atomisk jod kan være spesielt svært nyttig mot cyster i brystene.

Detaljer

Probioform Jod kan være et utmerket tilskudd som hjelper raskt ved forkjølelse og soppinfeksjoner. Jod dreper virus, bakterier, parasitter og sopp. Atomisk jod kan være spesielt svært nyttig mot cyster i brystene. Det kan også brukes ved muskelknuter i livmoren og endometriose for å motvirke østrogendominans på lengre sikt. Denne form for jod kan brukes av deg som har problemer med skjoldbruskkjertelen. Det kan gi mye mer energi uten å være overstimulerende.

Bruksanvisning

1 dråpe i et glass ren/filtrert vann, 1 ganger per dag, helst om morgenen. Fortrinnsvis rent vann, ikke juice eller annen drikke. Fortrinnsvis på tom mage, minst 30 minutter før et måltid eller minst en time etter et måltid. Øk dosen sakte for å minimere detox symptomer. Kan også brukes på huden etter behov. Hvis hodepine oppstår, senk dosen og øk dosen gradvis igjen. Bruk ikke for sent på kvelden, for det kan forstyrre søvnen.

Hva kan jod gjøre for deg?

  • Jod bidrar til normal vekst hos barn
  • Jod bidrar til normal produksjonen av thyreoideahormoner og normal thyroid funksjonen 
  • Jod bidrar til normal funksjon av nervesystemet 
  • Jod bidrar til normalt stoffskifte 
  • Jod bidrar til normal kognitiv funksjon 
  • Jod bidrar til opprettholdelse av normal hud
    Disse punktene er lovlige helsepåstander godkjent av EU for Jod - kilde

Merk: Hvis du har hypertyreose eller sykdommen Hashimotos, bør du være forsiktig med jod. I så fall konsulter med legen din! Konsulter også med legen din før du tar jod hvis du er gravid eller ammer, har hjerteproblemer eller andre medisinske problemer.

Hva sier ernæringsrådet

en nye rapporten "Risiko for jodmangel i Norge" fra ernæringsrådet identifiserer et akutt behov for tiltak for å sikre adekvat inntak av jod. Formålet med rapporten var å identifisere risikogrupper, beskrive hva vi vet om jodinntaket i befolkningen og foreslå tiltak. Det er særlig unge kvinner og gravide som får i seg for lite jod. Om lag halvparten av kvinnene i Den norske mor og barn-undersøkelsen (MoBa) hadde for lav inntak i svangerskapet. Grunnen er at kvinnene fikk i seg for lite melk og fisk og ikke brukte kosttilskudd med jod. Dette er særlig bekymringsfullt fordi forskning indikerer at selv mild og moderat jodmangel før og under svangerskapet kan ha negative konsekvenser for barnets utvikling.

Probioform Jod er elektrisk ladet jod som betyr et naturlig forekommende jod (ikke bundet til klor) som reduseres til 1% konsentrasjon av 45% etylalkohol og konvertert til en elektromagnetisk ladet høyoppløst form.

Probioform kommer som en 15 ml flaske med 260 dråper. Anbefalt daglig dose er 1 dråpe om dagen helst om morgen blandet i et glass med vann. Vi anbefaler også å blande inn 1/4 teskje himalaya salt i vannet og ta et tilskudd av 100mcg Selen. Jod og selen virker sammen og utnytter hverandre til felles fordel.

Bør ikke brukes av personer med stoffskiftesykdommer uten samråd med lege.

Les hele rapporten her 

Atomisk jod

Med dette mener vi bare grunnstoffet jod, dvs. ikke i kombinasjon med andre stoffer. Probioform Jod inneholder atomisk jod i etylalkohol. Denne frie formen av jod er foretrukket av andre vev enn skjoldbruskkjertelen, for eksempel brystene. Det kan være svært nyttig for deg som har harde, klumpete og såre bryst eller blant annet muskelknuter i livmoren.

Denne spesielle formen for jod påvirker ikke skjoldbruskkjertelen like mye som kaliumjodid, men kan gi deg mer energi uten å overbelaste skjoldbruskkjertelen.

Jodatomer vil helst samarbeide med hverandre (molekylær jod) eller andre stoffer for å oppnå stabilitet. I Probioform jod har jodatomene frigitt seg fra hverandre gjennom elektromagnetisk stråling. Dette betyr at de har potensiell energi, som for eksempel kan utnyttes før detox. Jodatomene kan binde seg til skadelige stoffer og dermed føre dem ut av kroppen. De kan også utkonkurrere farlige stoffer som for eksempel fluor, klor eller bromider.

Skjoldbruskkjertelen og hypotyreose

Jod er en del av skjoldbruskkjertelhormonene som styrer energiomsetningen i kroppen. Uten dem, kan vi ikke leve. Tyroksin, som forkortes T4, inneholder fire jodatomer og det aktive skjoldbruskkjertelhormonet trijodtyronin inneholder (som navnet antyder) tre jodatomer og forkortes T3. Noen celler i skjoldbruskkjertelen er spesialiserte til å fange jodforbindelser som kaliumjodid i sirkulasjonen, bryte ut av jodatomer og bygge det inn i skjoldbruskkjertelhormoner som deretter lagres og skilles ut når det er nødvendig. Mangel på jod fører til mangel på skjoldbruskkjertelhormonet tyroksin.

Flere vev i kroppen lagrer jod, ikke bare skjoldbruskkjertelen. Faktum er at 70% av kroppens jod kan bli funnet utenfor skjoldbruskkjertelen i brystvevet, øye, mage
og tarmslimhinnene, livmortapp, livmor, morkaken, prostata og spyttkjertler. Jod fungerer blant annet som en antioksidant i disse kjertlene. Jod som ikke trengs skilles ut via nyrene med urinen.

Jodmangel

Jod er et ganske uvanlig grunnstoff, men avgjørende for de normale fysiske og mentale funksjonene. Det oppstår i det ytre laget av jordskorpa og i sjøvann, og er konsentrert i store mengder i visse typer vannplanter, men spesielt i alger.

Avlinger tar opp jod fra jordsmonnet og beite dyr får det via avlingene, men i noen fjellområder inneholder jorden for lite jod og det har vist seg som en kraftig økning av struma blant befolkninger som lever i slike områder. Struma innebærer en utvidelse av skjoldbruskkjertelen på grunn av jodmangel og fører til svekket stoffskifte – hypotyreose.

Det svenske innlandet og andre landmasser som er merket med innlandsisen, har mindre tilstedeværelsen av jod i jordsmonn fordi det ytterste laget blir skrapet bort av isens bevegelser. Struma var også tidligere en vanlig sykdom i Sverige.

For å hindre jodmangel tilsettes derfor jod i bordsalt. Den daglige anbefalte mengde jod er 150mcg per dag (WHO), og det er nok til å hindre struma og underutvikling. Det er delte meninger om det er nok for en optimal helse.

I dag velger mange mennesker bort prosesserte produkter. Å ikke spise beriket salt kan være en årsak til jodmangel. Havsalt inneholder ikke mye jod. Noen kulturer spiser heller ikke så mye av fisk, skalldyr og tang/alger som har et høyt innhold av jod.

Det finnes også stoffer som kan konkurrere med jod og dermed gi jodmangel. For eksempel bromsammensetninger som blant annet finnes i flammehemmende middel, fluor som finnes i tannkrem og perklorater som er både naturlig i atmosfæren, men som også blir sluppet ut fra blant annet papirfabrikker.

Spesielt for deg med symptomer på østrogendominans Probioform jod anbefales spesielt for de som har ulike symptomer på østrogendominans som fibroadenomatose i brystet (klumper, cyster, ømhet), muskelknuter i livmoren, kraftige blødninger og endometriose. Selv du som har hypotyreose og redusert stoffskifte kan bruke Probioform Jod. Hvis du har sykdommen Hashimotos tyreoiditt bør du være litt forsiktig med jod, men det gjelder spesielt kaliumjodid.

Candida, bakterier og virus

Fordi jod er sterkt antibakterielt brukes det også for å behandle hud som har blitt soppinfisert. Hvis du er plaget av vanskelig candida kan Probioform Jod være noe for deg.

Fibroadenom

Fibrocystisk brystsykdom (fibroadenomatose) er en godartet (ikke kreft) tilstand som kjennetegnes av knuter og ubehag i en eller begge brystene. Studier på både dyr og mennesker har vist at jod er svært effektivt for å motvirke fibroadenomatose og spesielt molekylær jod.

En dobbel blind placebo kontrollert studie av 56 kvinner som fikk molekylær jod (0.070, 09mg per kilo kroppsvekt daglig i seks måneder) resulterte i forbedringer for 65% av deltakerne sammenlignet med 33% av de som fikk placebo. * En senere dobbel blind placebo kontrollert studie av 111 kvinner med dokumenterte brystsmerter, ga deltakerne 3 mg/dag eller 6 mg/dag av molekylær jod per dag i fem måneder. Over halvparten av kvinnene som fikk høyere dose opplevde en forbedring på 50%, eller mer i forhold til 8,3% i placebogruppen. **

Atomisk, molekylært, organisk, ionisk forbindelse...

Jod oppstår vanligvis i en ionisk form fordi den atomiske formen av jod er et halogen med 7 elektroner i sitt ytterste elektronskall Ettersom 8 elektroner i ytterste skall gjør et atom mer stabil (edelgass struktur) er jod en reaktiv substans i måten det vil få eller dele en enkel ekstra elektron sammen med et annet atom. Jod finnes derfor hovedsakelig i forbindelser med stoffer som har et enkelt elektron i sitt ytre skall, og som gjerne gir bort eller deler den, for eksempel kalium eller natrium. Ren jod forekommer ofte som I2, det vil si to jod atomer som deler deres ytre elektroner for en litt mer stabil struktur. Dette kalles molekylært jod fordi det er bare jod og ingen annet stoff. Molekylær jod er delvis oppløselig i vann og alkohol.

Disse jodmolekyler kan frigis fra hverandre gjennom elektromagnetisk stråling. Probioform jod er laget gjennom en patentert prosess som gjør bruk av bare elektromagnetisk stråling for å skape atomisk jod. For de som er åndelig tilbøyelig, kan det være interessant å vite at denne typen jod var noe mediet Edgar Cayce anbefalte i sine seanser.

Tilleggsinformasjon

Merke Probioform
Avansert filter Naturlig, Vegan
Produsert i land Norge
Best før dato 1. okt. 2022