Natur informasjon

25 Jan.

Middag

0

Porsjoner: 4

Tid: 10 min

Vanskelighetsgrad: 3/10

Kan lages glutenfri

 

Ingredienser

 

Sursøt sprø tofu

2 ss sesamolje

1 blokk fast tofu, i terninger

3 ss maismel eller potetmel

5 vårløk, finhakket

1 rød chili, finhakket

3 fedd hvitløk, finhakket

1 kopp/170 g fersk ananas, i terninger

3 ss soyasaus tamari

 

Saus

1 kopp/240 ml ananasjuice

2 ss Sriracha

2 ss tomatpuré eller ketchup

2 ss finmalt sukker eller lønnesirup

1 Klype havsalt/himalayasalt

2 ss maismel eller potetmel, blandet med 4 ss vann

 

Server med

Ris

Finhakket vårløk

  

 

Fremgangsmåte

 

Tilsett alle ingrediensene til sausen i en liten kjele bortsett fra maizena mel blandet med vann. Sett kjelen på lav varme og visp godt sammen. La sausen koke opp.

 

I mellomtiden forvarm en ikke-klebende stekepanne over middels varme med litt sesamolje.

 

Mix tofuterningene med maizena mel i en bolle og legg dem deretter i pannen.

 

Stek tofuen sammen med hvitløk, vårløk og chili. Når tofu er gyllen, tilsett ananas terninger og soyasaus.

 

Visp inn maizena mel og vann blandingen i sausen for å tykne den.

 

Tilsett et par skjeer saus til tofuen for å glasere den før du serverer den sursøte tofuen på en risseng.

 

Jeg liker å servere den resterende sausen ved siden av.

 

Pynt med litt hakket vårløk og grønnsakene du ønsker.

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.