Natur informasjon

31 Aug.

Oppskrifter

0

Med sesong for ferske og livlige råvarer, og ettersom grønnsakene i hagen snart er klare for å bli høstet, får forventningen til sylte-sesongen oss til å drømme om alle mat konserverings prosjektene vi skal gjennomføre. Vi ser frem til å ta på meg kjøkken-forkleet og ta vare på fruktene (og grønnsakene) vi har høstet. Selv om vi helhjertet elsker hermetisering, er det noen ganger fint å spare litt tid i prosessen.  Et av våre triks for å spare betraktelig med tid er rask sylting!

 

Rask sylting blir også referert til som “kjøleskaps sylting" og er en enkel prosess som ikke krever noen form for vannbad. Dette kutter tiden det tar med mer enn halvparten. Som alt annet i livet, er det fordeler og ulemper med denne teknikken.

 

FORDELER MED RASK SYLTING

  • Tar halve tiden
  • Produktet opprettholder bedre tekstur
  • Flott måte å eksperimentere med forskjellige smaker
  • Perfekt for mindre hager hvor man høster litt av gangen

 

ULEMPER MED RASK SYLTING

  • Krukkene må oppbevares i kjøleskapet, noe som er plagsomt hvis du har begrenset kjøleskaps plass
  • Holdbarheten er betydelig kortere (2 uker mot 18 måneder når den er på boks)
  • Smaken er mildere ettersom mindre varme og tid er involvert i konserveringen

 

Hvordan lage hurtigsyltede grønnsaker

 

Sylting

 

SYLTE LAKE OPPSKRIFT

Nok til ca 2 halvlitere.

 

Ingredienser

 

Fremgangsmåte

  1. Rens og kutt grønnsaker i ønsket størrelse. Sette til side.
  2. Tilsett eddik og vann i en ikke-reaktiv kjele og sett på middels høy varme.
  3. Mens du varmer opp saltlaken, tilsett 1 laurbærblad i hver sterilisert krukke og 1/2–1 ts. av krydderblandingen, etter smak.
  4. Fyll glassene med grønnsaker, la 1/2 tomme fra kanten av glasset være ledig.
  5. Når saltlaken er varm nok til å løse opp saltet og sukkeret, slå av varmen.
  6. Tilsett salt og sukker. Rør til det er helt oppløst.
  7. Hell saltlake over grønnsakene, la minst 1/4 tomme fra toppen være ledig, og pass på å dekke alle grønnsakene.
  8. Legg lokket løst på for å hindre bananfluer, men nok plass til å la dampen forsvinne.
  9. Når den er helt avkjølt, merk med dato og sett i kjøleskapet.
  10. Nyt innen 14 dager.

 

Pro tips

  1. For hardere grønnsaker som rødbeter og gulrøtter, vil mindre biter ta til seg sylte-smaken raskere. Du kan også delvis koke dem i saltlake hvis du foretrekker dem mykere.
  2. Ikke kast grønnsaks toppene dine! Du kan sylte dem også, noe som gjør dette til en konserveringsprosess uten avfall!
  3. Etter du har syltet grønnsakene dine, kan du bruke saltlaken i salatdressinger, supper, stekte frites eller en hvilken som helst annen rett som krever eddik.

 

Krydder i sylting
Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.

Relaterte Blogginnlegg

Fermetering er en teknikk som har blitt brukt i genrasjoner for å bevare mat. Men det går mye lengre en å bare gjøre det. Fermentering er for magen og kroppen din ren medisin og "anti- aging" på sitt beste.

20 Sep.

Kosthold Oppskrifter

Les mer