Natur informasjon

04 Dec.

Dessert

0

Den beste veganske iskremkaken med ... kikerter! Jada, kikerter!

 

En herlig smakfull kombinasjon av kikerter og peanøttsmør. Ja, det betyr at det faktisk er kikerter i denne desserten. Og nei…..du kan ikke kjenne det på smaken. De er der for å gi denne desserten næring, fylde og tekstur. Den er laget med en cashew/ sjokolade bunn, med kremet peanøttsmør-is og toppet med sjokolade og kokosnøtt chips. Dette er den perfekte iskrem-kaken som i all hemmelighet faktisk er sunnheten selv!

 

Ingredienser:

 

Kikert/peanøttsmør is:

2.4 dl hermetiske kikerter, drenert og skylt

2.4 dl Medjool dadler, fjern steinene

1.2 dl peanøttsmør 

1 ts vaniljepulver

3.6 dl plantebasert melk (havre, ris eller mandelmelk)

 

Skorpen:

3.6 dl rå cashewnøtter

1.2 dl usøtet kokosmasse

3 ss rått kakaopulver

3 ss kokosolje, smeltet

 

Topping (Pynt):

0.6 dl usøtet, mørk sjokolade, smeltet

Kokosmasse eller strimlet kokos-chips til pynt


 

Slik gjør du:

 

Lag skorpen: 

Kjør cashewnøttene og kokosmassen til “grovt mel” i en foodprosessor eller i en høyhastighetsblender.

 

Tilsett kakaopulver og peanøttsmør i en foodprosessor og kjør dette sammen til en kornete masse som klebrer seg når den presses sammen. Tilsett en spiseskje vann om nødvendig.

 

Ha bunnen over i en rund kakeform (ca 20 cm i diameter) med avtagbar bunn. Kle bunnen med bakepapir. Du kan bruke hvilken som helst kakeform, men denne typen form vil gjøre det lettere å skjære og servere kaken senere. Press blandingen jevnt ned i bunnen av pannen.

 

Lag iskremen: 

Ha alle ingrediensene til kikert-isen i en høyhastighetsblender (du kan bruke den samme som du brukte til kakebunnen, trenger ikke å vaske den)  og bland alt til en jevn masse .

 

Hell isblandingen jevnt over bunnen. Sett kaken i fryseren over natten eller i minst 8 timer til den er fast. 

 

Når kaken er helt gjennomfrosset kan du dryppe du sjokolade og drysse kokoschips over. La sjokoladen bli helt kald i fryseren i 5-10 minutter.

 

Server og nyt!

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.