Natur informasjon

04 Dec.

Dessert

0

Når det  begynner å blåse kaldt ute, er det ikke noe som passer bedre enn å kose seg inne med å bake en deilig kake. Og du kommer til å elske denne uimotståelige kombinasjonen av søt lønnesirup og ekte kanel og sprø granola! Kokosmelk, mandelsmør, lønnesirup og rikelig med kanel blandes sammen, helles over en enkel mandelbunn og settes i fryseren Den knasende sprøe granolaen på toppen, er det perfekte komplimentet til denne ellers så silkemyke desserten.

 

Ingredienser:

 

Til kakebunnen:

4.8 dl mandelmel (eventuelt teffmel)

3 ss kokosolje

1 ss lønnesirup / honning

1 ss malt linfrø pluss 2 ss vann

1/4 ts himalayasalt eller havsalt

 

Til kakefyllet:

1 boks kokosmelk (sett i kjøleskapet over natten, bruk kun den faste kremen)

1.8 dl økologisk mandelsmør

1.2 dl lønnesirup / honning

1.2 dl kokosolje

1.5 ts vaniljepulver

1-2 ts ceylon kanel etter smak

Litt himalayasalt eller havsalt

 

Sprø granola skorpe:

1.8 dl økologisk havregryn

0.8 dl kokosmasse

0.6 dl hakkede pekannøtter

1.5 ss kokosolje

1.5 ss lønnesirup / honning

1/4 ts ceylon kanel

Litt himalayasalt eller havsalt

 

 

Slik gjør du:

 

Slik lager du bunnen:

Forvarm ovnen til 180 °C. 

Bland linfrø og vann i en liten bolle og sett til siden for å tykne.

Bland tørre ingredienser sammen i en bolle. Rør sammen våte ingredienser i en annen bolle, inkludert linfrø-blandingen. 

Bland sammen vått og tørt og rør godt.

Press deigen godt ned i en paiform. 

Stekes i 15-18 minutter til den er fast og lett gyllen på farge.

Sett den til siden til den er helt avkjølt.

 

Slik lager du fyllet:

Smelt alle ingrediensene i en kasserolle over middels lav varme. Vispes til en glatt røre. Smak til, og juster om nødvendig.

Helles over den avkjølte paibunnen. Dekk til og avkjøles i 4 timer til den er fast. Oppbevares på et kjølig sted (kjøleskapet).

 

Slik lager du Granola (nøtteblandingen):

Smelt kokosoljen i en stekepanne over middels lav varme. Legg de resterende ingrediensene i stekepannen og bland alt godt sammen.

“Ristes” i 5-7 minutter til de er gyllenbrune og har fått en sprø konsistens. Rør i massen av og til.

Fjernes fra varmen og settes til avkjøling.

Drysses på paien rett før servering.

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.