• N Naturlig

5-HTP - Seratonin tilskudd - 100 mg a 60 kapslerkr 161,00

Utsolgt

Forventet innen 2 uker


  • Kjøp 3 for kr 138,00 hver og spar 15%
  • Kjøp 6 for kr 115,00 hver og spar 29%

Details:

Godt humør og rolig søvnstøtte, avstressende.
Naturlig avledet nevrotransmitter som har en gunstig effekt på hele kroppen.
Inneholder Griffonia simplicifolia.
Ingredienser:

L-5 HTP (L-5 hydroksytryptophan) (Griffonia simplicifolia frøekstrakt), kapsler (Rismel, gelatin, kan inneholde ett eller begge av følgende: magnesiumstearat, silika).

Detaljer

5-hydroksytryptofan (5-HTP) er et molekyl som brukes av menneskekroppen til å syntetisere serotonin-et viktig hormon og nevrotransmitter som er ansvarlig for å indusere lykke, regulere humør og føre til en generell antidepressiv tilstand. 5-HTP er dens direkte forløper, noe som betyr at det eneste formålet med dette molekylet er å bli omdannet til serotonin i hjernen, og dermed kan en person høste de mange fordelene med økte serotoninnivåer. Selv om aminosyren tryptofan, som folk bruker med proteinrike matvarer (kjøtt, meieri, egg), er den opprinnelige forbindelsen som brukes til 5-HTP-syntese, som deretter omdannes til serotonin og mange bruker tryptofan til dette formålet, den faktiske omdannelsen av tryptofan til serotonin er begrenset fordi denne aminosyren brukes av kroppen på mange forskjellige måter (som å bygge proteiner og andre nødvendige molekyler). Det er bevist at 5-HTP er et mye mer potent og målrettet supplement for å øke serotoninsyntesen enn tryptofan, og folk blir bedre tjent hvis de bruker 5-HTP. Forbindelsen er så effektiv for å øke serotoninnivået at den faktisk brukes som et sammenlignbart molekyl i studier av medisiner (for eksempel antidepressiva) som er designet for å håndtere serotoninnivåer-5-HTP fungerer som en målestokk for styrken til det undersøkte stoffet. Faktisk er sikkerheten med hvilken 5-HTP øker serotoninnivået årsaken til at en person som tar foreskrevne antidepressiva eller andre legemidler av denne typen alltid bør rådføre seg med sin lege før han supplerer med 5-HTP. Andre mennesker kan ta forbindelsen uten bekymringer hvis de supplerer de anbefalte dosene.

 

5-HTP har blitt brukt ganske vellykket for å gjenopprette serotoninnivået hos mennesker som lider av lavere nivåer av dette hormonet. Eksempler er mennesker med depresjon så vel som høye nivåer av betennelse i kroppen (som de som lider av metabolsk syndrom). Av denne grunn er mest forskning fokusert på slike individer med vellykkede resultater. En viktig måte som 5-HTP brukes på er for behandling av depresjon og angstlidelser. Flere menneskelige forsøk har testet effekten av tilskudd, og de konkluderer med at det er fordeler med å bruke denne forbindelsen for å håndtere symptomer på depresjon-den kan suppleres av seg selv for å oppnå høyere serotoninnivåer og en antidepressiv effekt, eller den kan kombineres med andre forbindelser for en forbedret effekt. En annen sterk effekt av å ta 5-HTP er å håndtere panikkanfall og angst. Personer som lider av panikkanfall har lavere serotoninnivåer og tilskudd med 5-HTP kan beskytte organismen mot induserte panikkanfall, både pasienter og friske udiagnostiserte individer. En studie med barn viste også at inntak av 5-HTP kan føre til en betydelig reduksjon i opplevelsen av natteskrekk både under tilskudd og etter inntak av forbindelsen. I tillegg kan kombinasjoner av kosttilskudd som inneholder 5-HTP vise seg effektive i å håndtere ulike forhold-økt søvnvarighet og søvnkvalitet er oppnådd med en kombinasjon av 5-HTP, GABA, valerian og kakaopolyfenoler; og en stabel glutamin, fenylalanin, kalsium, magnesium og 5-HTP kan hjelpe mennesker med alkoholavhengighet som går gjennom terapi for sin tilstand.

 

En annen viktig fordel med å ta 5-HTP er å redusere overflødig vekt. Med alle kosttilskuddene på markedet for vekttap bør det bemerkes at de fleste produktene ikke har vist seg å være effektive i det hele tatt. 5-HTP støttes av sterk vitenskapelig støtte for sine vektreduserende effekter. Menneskelige forsøk har testet anvendelighet og sikkerhet og har funnet ut at 5-HTP er bedre enn placebo for å redusere vekt, og det gjør det fordi det har sterke appetittundertrykkende effekter. Nærmere bestemt reduserer det ikke appetitten i seg selv (dvs. ønsket om å spise), da det faktisk øker metthetsfølelsen etter et måltid, noe som fører til lavere matforbruk i løpet av dagen. Det er derfor det er sterkt anbefalt å ta 5-HTP med et måltid, slik at man kan dra nytte av økt metthetsfølelse, spesielt i situasjoner der folk er på diett og spiser mindre måltider. De fleste studier har blitt utført med kvinner, men det er også bevis på at menn også kan ha fordeler. En hypotese er at 5-HTP reduserer suget etter karbohydrater, og dette kan til en viss grad være sant, men hovedmekanismen ved inntak av 5-HTP antas fortsatt å være en reduksjon i kalorier totalt sett. Disse resultatene er spesielt relevante for overvektige og overvektige, ettersom studier så langt har blitt utført med slike grupper av individer. Siden overflødig vekt er forbundet med lavere serotoninnivåer, kan effekten av 5-HTP forklares ved å gjenopprette normale nivåer av denne vitale nevrotransmitteren.

 

Som en pålitelig serotoninforløper øker 5-HTP serotoninnivået og er neuralt aktiv. Brukere vil føle effekten når de supplerer - handlingene er ikke stimulerende, men er mer euforiske og lykkefremkallende. Typiske doser varierer fra 50 mg til 500 mg tatt enten en gang daglig eller i delte inntak. Man kan oppleve effekter med lavere doser, men dette skjer vanligvis når tilskuddet er paret med andre forbindelser. Selv om det er usikkert, kan inntak av 5-HTP med grønn te eller enda bedre med ekstrakter av grønn te øke biotilgjengeligheten til 5-HTP i hjernen, noe som gjør det mer effektivt. Når det gjelder sikkerhet, kan man supplere stoffet i vanlige doser (rundt 300 mg per dag) uten risiko for bivirkninger eller negative effekter, siden det ikke er rapportert toksisitetsresultater så langt. Som nevnt ovenfor bør imidlertid brukere som tar reseptbelagte medisiner, spesielt antidepressiva, konsultere legen sin først.

 

Foreslått bruk: Som kosttilskudd, ta en kapsel daglig med vann på tom mage.

 

ADVARSEL: Ikke ta dette produktet hvis du bruker reseptbelagte antidepressiva eller er gravid eller ammer. Rådfør deg med helsepersonell før bruk hvis du har en medisinsk tilstand eller hvis du bruker reseptbelagte medisiner.

Tilleggsinformasjon

Merke Swanson
Avansert filter Naturlig
Ingredienser L-5 HTP (L-5 hydroksytryptophan) (Griffonia simplicifolia frøekstrakt), kapsler (Rismel, gelatin, kan inneholde ett eller begge av følgende: magnesiumstearat, silika).
Produsert i land USA